Sandwichbrød

Sandwichbrød

Opskrift på sandwichbrød

Vil med sandwichbrød? Så skulle du prøve Bager Rikkes. Hun har været igang med at eksperimentere med en god opskrift på hjemmelavede sandwichbrød. 

Den opskrift får du lige med det samme her 🙂

Ingredienser til hjemmelavet sandwichbrød:

  • 8 dl lillefingervarmt vand

  • 50g gær

  • 3 spsk sukker

  • ½ dl solsikkeolie (alternativt rapsolie)

  • 2 tsk salt

  • 12 dl hvedemel

  • 4 dl rugmel
  • 7,5g – 15g optimax bageenzym (svarende til 1-2% af mængden af hvedemel der bruges til opskriften)
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 150g revne gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner

Disse produkter kan du bruge til opskriften

89,00 DKK
-30%
35,00 DKK
-20%
94,95 DKK
-46%
-29%

Sådan laver du hjemmelavede sandwichbrød

  1. Hæld vandet i en skål

  2. Tilsæt olie, sukker og gær og udrør det grundigt.

  3. Kom 5 dl af hvedemelet, alt rugmel, havregryn, solsikkekerner, salt, gulerødder og i skålen og rør det hele grundigt sammen.

  4. Gem de sidste 6 dl hvedemel til senere.

  5. Når dejen er rørt sammen har du en klistret dej med konsistens som havregrød.

  6. Dæk skålen med film og et viskestykke.

  7. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

  8. Når dejen har hævet tilsætter du de sidste 5 dl hvedemel og rører dejen fast.

  9. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

  10. Tilsæt lidt mere hvedemel, når dejen æltes, hvis du synes den er for fugtig.

  11. Ælt dejen grundigt igennem og form den til en kugle  og lad den hvile på køkkenbordet under et klæde.

  12. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  13. Slå dejen ned og form den til et lille rektangel.

  14. Placer dejen på et skærebræt og rul dejen ud til et rektangel.

  15. Dejen skal være ca. 5 cm i højden.

  16. Skær først 6/8 kvadrater, som derefter deles på skrå.

  17. Placer forsigtigtrekanterne på bageplader beklædt med bagepapir.
    Jeg bager 6 stk. pr. bageplade.

  18. Lad brødene efterhæve i 10 minutter. Pensl med æg og drys med sesam.

  19. Bages i ovnen (begge plader på samme tid) ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.

 

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X