Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

Opskrift på grove pølsehorn

Bager Rikke har hendes helt egen opskrift på grove pølsehorn, som er en sikker vinder i madpakken til både store og små.

Den opskrift får du lige med det samme her 🙂

Ingredienser til hjemmelavet grove pølsehorn:

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 vand så det dækker
  • 75 g havregryn
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 spsk vand

Solsikkekerner sættes i blød i vand.
Havregryn blandes med vand og cremefraiche til en Lind grød.

Lad begge dele stå ca. en time

DEJEN

  • 3 dl cremefraiche
  • 50 g gær
  • Solsikkekernerne fra før
  • Havregryn/cremefraiche blandingen fra før
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg, str. S/M
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 60 g blødt smør
  • 600 g hvedemel med højt proteinindhold, fx. Manitoba
  • 8-16 g optimax bageenzym
  • 32 halve partypølser eller de pølser du foretrækker.
  • 1 æg til pensling

Disse produkter kan du bruge til opskriften

89,00 DKK
-24%
12,95 DKK
-40%
14,95 DKK
-18%
-13%

Sådan laver du hjemmelavede grove pølsehorn

  1. Smuldr gæren ud i cremefraichen, og rør, til den er oplø
  2. Tilsæt de udblødte solsikkekerner og havregryn, salt, sukker, æg og fuldkornshvedemel. Ælt, til at alt er blandet godt.
  3. Tilsæt det bløde smør og rør, indtil det er rørt ind i dejen. Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen.
  4. Ælt dejen først ved lav hastighed, indtil alt melet er optaget i dejen og derefter ved medium hastighed i 8-10 minutter, indtil dejen slipper skålens sider.
  5. Dejen vil stadig føles blød og lidt klistret. Det er Ok. For fuldkornsmel suger væske under hævning.
  6. Dæk skålen til med film og lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time, til den når dobbelt stø
  7. Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store stykker og tril dem til store boller. Lad dem hvile et par minutter på bordet , mens du klargør pølserne.
  8. Læg pølserne i en skål og overhæld dem med vand der har været kogt og er kølet lidt ned. Lad det trække et par minutter, så pølserne er lune, når de skal rulles ind i dejen. Det fremmer dejens hæ
  9. Udrul hver dejkugle til 3-4 mm’s tykkelse på et let meldrysset bord. Skær hver cirkel ud i 8 trekanter med en pizzaskærer eller lignende. 
  10. Rul hver pølse ind i en dejtrekant og sæt dine pølsehorn på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg.
  11. Dæk pølsehornene til og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter. 
  12. Tænd for ovnen på 210 grader alm. ovn.
  13. Bag pølsehornene en plade ad gangen i samme rækkefølge, som du rullede dem. Sæt pladen i 2. Nederste rille af ovnen og bag dem i ca. 15 minutter
  14. Når pølsehornene kommer ud af ovnen, lægges de til afkøling på en rist med et fugtigt viskestykke over. Så bevares dampen inde i brødet, så det holder sig friskt længere.

 

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X