
Opskrift på hjemmelavet isvalfer
Rikke har været igang med at eksperimentere med en god opskrift på hjemmelavede isvalfer.
Den opskrift får du lige med det samme her

Antal: Ca. 10 isvafler
Ingredienser til hjemmelavet isvaffel:
- 4,5 dl.vand
- 80 g sukker
- 50 g smør
- 1 æg
- 175 g hvedemel
- Evt. 0,5 ts vaniljesukker eller lidt kanel, lakridspulver, pastafarve og – eller smagspasta/sirup
Disse produkter kan du bruge til opskriften
Sådan laver du hjemmelavet isvalfer
-
Put vand, sukker og smør op i en gryde, og varm op, mens du rører til sukkeret og smørret lige er smeltet.
-
Vej hvedemelet af i en stor skål og slå ægget ud i det. Pisk det sammen med en elpisker, så melet bliver rørt ud i ægget.
-
Tilsæt vandblandingen lidt af gangen til du har en tynd dej.
Du kan evt. lige give det en tur med en stavblender, hvis der skulle være klumper i. -
Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time, og gerne til næste dag, så den kan sætte sig.
-
Hæld ca ½ – ⅔ dl på vaffeljernet af gangen, og bred dejen ud på jernet, evt med en pandekagepind, eller en spisepind.
-
Mængden af dej tilpasses efter hvor store vafler du vil lave, og så de passer til dit jern. De må ikke blive for tykke.
-
De skal bage ca 4-5 min. De skal blive gyldne, og føles hårde.
-
Når vaflen har den rette farve rulles den til et kræmmerhus på en kølig overflade. Derfor er det godt at have tynde bomuldshansker på.
-
Den bliver lynhurtigt sprød og knækker når den bliver taget af varmen.
-
De nybagte vafler skal efter afkøling, opbevares i lufttæt beholder, ellers bliver de bløde.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.