Hjemmelavet isvafler

Hjemmelavet isvafler

Opskrift på hjemmelavet isvalfer

Rikke har været igang med at eksperimentere med en god opskrift på hjemmelavede isvalfer. 

Den opskrift får du lige med det samme her 🙂

Ingredienser til hjemmelavet isvaffel:

  • 4,5 dl.vand
  • 80 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel
  • Evt. 0,5 ts vaniljesukker eller lidt kanel, lakridspulver, pastafarve og – eller smagspasta/sirup

Disse produkter kan du bruge til opskriften

-29%
Ikke på lager
274,95 DKK
-10%
36,00 DKK

Sådan laver du hjemmelavet isvalfer

  1. Put vand, sukker og smør op i en gryde, og varm op, mens du rører til sukkeret og smørret lige er smeltet.

  2. Vej hvedemelet af i en stor skål og slå ægget ud i det. Pisk det sammen med en elpisker, så melet bliver rørt ud i ægget.

  3. Tilsæt vandblandingen lidt af gangen til du har en tynd dej.
    Du kan evt. lige give det en tur med en stavblender, hvis der skulle være klumper i.

  4. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time, og gerne til næste dag, så den kan sætte sig.

  5. Hæld ca ½ – ⅔ dl på vaffeljernet af gangen, og bred dejen ud på jernet, evt med en pandekagepind, eller en spisepind.

  6. Mængden af dej tilpasses efter hvor store vafler du vil lave, og så de passer til dit jern. De må ikke blive for tykke.

  7. De skal bage ca 4-5 min. De skal blive gyldne, og føles hårde.

  8. Når vaflen har den rette farve rulles den til et kræmmerhus på en kølig overflade. Derfor er det godt at have tynde bomuldshansker på.

  9. Den bliver lynhurtigt sprød og knækker når den bliver taget af varmen.

  10. De nybagte vafler skal efter afkøling, opbevares i lufttæt beholder, ellers bliver de bløde.

 

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Dette indlæg var udgivet den Is. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X