Juleboller

Juleboller

Bager Rikke har lavet en nem og lækker opskrift på juleboller.

Ingredienser til Juleboller opskriften:

  • 500 g hvedemel

  • 50 g smør, stuetemperatur

  • 2 1/2 dl vand, lunken

  • 1 æg

  • 25 g gær

  • 2 spsk sukker

  • 1 1/2 tsk kanel

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 tsk nelliker, stødt
  • 1 tsk Salt
  • 100 g revet marcipan
  • Revet Skal af 1 ØKO appelsin
  • 1 æg til pensling, sammenpisket
  • Perlesukker og hasselnøddeflager til toppen

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-10%
44,95 DKK
-34%
-9%
-15%
33,95 DKK

Sådan laver du hjemmelavede juleboller

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til en grød.

  2. Tilsæt salt, jule krydderier, marcipan, appelsinskal og æg, og rør det godt ind i grøden.

  3. Tilsæt resten af melet, og til sidst smørret.

  4. Ælt dejen godt igennem til den slipper kanterne, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne.

  5. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålens sider.

  6. Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

  7. Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen med en smule mel, og del den derefter i 12 lige store stykker.

  8. Tril bollerne runde uden at bruge for meget mel, helst ingen.

  9. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

  10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.

  11. Bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn.

  12. Lad bollerne køle af på en rist, med et klæde over, inden de pakkes i lufttætte poser.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kagegrisen.dk
X