Bager Rikke har lavet en nem og lækker opskrift på juleboller.
Tid: Ca. 2 timer
Antal: Ca. 12 stk.
Ingredienser til Juleboller opskriften:
-
500 g hvedemel
-
50 g smør, stuetemperatur
-
2 1/2 dl vand, lunken
-
1 æg
-
25 g gær
-
2 spsk sukker
-
1 1/2 tsk kanel
-
1 tsk kardemomme
- 1 tsk nelliker, stødt
- 1 tsk Salt
- 100 g revet marcipan
- Revet Skal af 1 ØKO appelsin
- 1 æg til pensling, sammenpisket
- Perlesukker og hasselnøddeflager til toppen
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
Sådan laver du hjemmelavede juleboller
-
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til en grød.
-
Tilsæt salt, jule krydderier, marcipan, appelsinskal og æg, og rør det godt ind i grøden.
-
Tilsæt resten af melet, og til sidst smørret.
-
Ælt dejen godt igennem til den slipper kanterne, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne.
-
Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålens sider.
-
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
-
Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen med en smule mel, og del den derefter i 12 lige store stykker.
-
Tril bollerne runde uden at bruge for meget mel, helst ingen.
-
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
-
Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
-
Bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn.
-
Lad bollerne køle af på en rist, med et klæde over, inden de pakkes i lufttætte poser.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.