
Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, håkanskager, som både er nemme at lave og smager lækkert.

Arbejdstid: 30-35 min.
+ 2-3 timer

Antal: Ca. 60-70 stk
Ingredienser til Håkanskager opskriften:
-
1 vaniljestang/4 tsk vanillesukker
-
75 g flormelis
-
200 g smør
-
125g marcipan
- Perlesukker
- Fintrevet skal fra 0,5 – 1 øko citron
- 250 g hvedemel
- Æggehvide og perlesukker til at lave kanterne.
Ca 1 bæger æggehvide.
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
Sådan laver du hjemmelavede håkonskager
-
Alle ingredienser hældes i en foodprocessor og køres til dejen er næsten samlet.
-
Hæld dejen ud på bordet og saml den hurtigt, til den til korte stænger, rul stramt ind i et ark bagepapir, og læg på køl, i min 2-3 timer
-
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
-
Dej rullerne tages ud af køleskabet, pensles med æggehvide hele vejen rundt.
-
Hæld perlesukker ud på et dykke bagepapir, og tril dejrullen deri, til den er helt dækket.
-
Skær rullerne i skiver, med en meget skarp kniv, og læg på bageplade med bagepapir.
-
Bages i ca 10 min. De må ikke blive for mørke i kanten.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.