Håkonskager

Håkanskager opskrift

Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, håkanskager, som både er nemme at lave og smager lækkert.

Ingredienser til Håkanskager opskriften:

  • 1 vaniljestang/4 tsk vanillesukker

  • 75  g flormelis

  • 200 g smør

  • 125g marcipan

  • Perlesukker
  • Fintrevet skal fra 0,5 – 1 øko citron
  • 250 g hvedemel
  • Æggehvide og perlesukker til at lave kanterne.
    Ca 1 bæger æggehvide.

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-40%
-20%
Ikke på lager
11,95 DKK
-10%
44,95 DKK
-41%
-14%
-55%
-21%
54,95 DKK

Sådan laver du hjemmelavede håkonskager

  1. Alle ingredienser hældes i en foodprocessor og køres til dejen er næsten samlet.

  2. Hæld dejen ud på bordet og saml den hurtigt, til den til korte stænger, rul stramt ind i et ark bagepapir, og læg på køl, i min 2-3 timer

  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft

  4. Dej rullerne tages ud af køleskabet, pensles med æggehvide hele vejen rundt.

  5. Hæld perlesukker ud på et dykke bagepapir, og tril dejrullen deri, til den er helt dækket.

  6. Skær rullerne i skiver, med en meget skarp kniv, og læg på bageplade med bagepapir.

  7. Bages i ca 10 min. De må ikke blive for mørke i kanten.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X