Bager Rikke har lavet en opskrift på heksefingre, som man bl.a. kan bruge til Halloween.
Tid: Ca. 1 time og 50 minutter
Antal: Ca. 100 stk.
Ingredienser til heksefingre opskriften:
-
375 gr hvedemel
-
150 gr flormelis
-
4 tsk vaniljesukker
- 300 gr koldt smør (skåret i tern)
- Ca 50 mandler
- Lidt bagekakao og hindbærmarmelade til pynt.
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
Sådan laver du hjemmelavede heksefingre
-
Hvedemel,flormelis og vanillesukker hældes i en skål.
-
Tilsæt smør, og smuldr det ud, i blandingen. Ælt sammen til en ensartet dej.
Bruger du køkkenmaskine, blandes det hele i skålen, og røres med k-spaden, til dejen er samlet. -
Læg dejen på køl i en times tid.
-
Skold og smut mandlerne. Del dem i halve – på langs, som negle
-
Forvarm ovnen til 180 grader alm.
-
Tag dejen ud, og sær passende stykker af, som trilles til pølser.
-
Giv pølsen et klem ca midt på, med begge hænders tommel- og pegefinger, og lav “leddet” på fingeren
-
Lav lidt ridser med en skarp kniv, hen over leddet, som hud der folder.
Lav ligeledes ledes lidt ridser, under hvor neglen skal sidde. -
Smør en smule marmelade på, der hvor neglen skal sidde, og på enden af fingeren.
-
Klem en 1/2 mandel på, som negl.
-
Pensel med lidt kakao, for at fingrene ser lidt beskidte ud.
Bag i ca 10 min, eller til fingrene er let gyldne.
Velbekomme.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.