Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller

Sofie har delt sin opskrift på gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce.

Ingredienser til gammeldags fastelavnsboller opskriften:

Gærdej

  • 25 g gær
  • 1,25 dl mælk
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 350 g mel
  • 100 g smør

 

Remonce

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 2,5 spsk. maizena

 

Samling

  • 1 æg til pensling
  • chokolade, nødder, nougat osv. til at komme inden i bollerne. Alt efter ønske.
  • flormelis til glasur.

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-12%
7,95 DKK
-25%
-3%
67,95 DKK
-72%
13,95 DKK

Sådan laver du gammeldags fastelavnsboller

Gærdejen

  1. Opløs gæren i mælken
  2. Tilsæt herefter mel, æg, vaniljesukker og sukker
  3. Tilsæt herefter smøren, og ælt det godt ud i dejen indtil dejen er ensartet. Ælt dejen godt til den er smidig og nem at arbejde med. Dette kan med fordel gøres på en røremaskine. Jo smidigere dejen er, desto bedre.
  4. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

Remonce

  1. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse.
  2. Lad remoncen stå på køkkenbordet indtil den skal bruges.

Vaniljecreme

  1. Bland æg, æggeblommer, sukker, maizena og vanilje godt sammen, så der ikke er nogen klumper i blandingen.
  2. Hæld mælken i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  3. Når mælken er lige under kogepunktet, tilsættes æggeblandingen til mælken.
  4. Lad cremen koge langsomt op til den tykner. Pisk i cremen imens, så den ikke brænder fast i bunden.
  5. Sæt cremen på køl med husholdningsfilm henover eller i en frysepose, så der ikke dannes skin.
  6. Lad cremen køle af.

Udrulning

  1. Rul dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bold.
  2. Skær dejen ud i 9 lige store stykker, og læg en god klat creme og remonce i midten. Tilsæt evt. chokoladestykker eller andet fyld, hvis det ønskes.
  3. Fold enderne sammen, så det danner en lukket bolle. Det er vigtigt, at bollerne er lukket helt, ellers vi fyldet flyde ud. Man kan med fordel putte lidt vand på fingeren, hvorved bollerne nemmere lukkes helt.
  4. Lad bollerne hæve 45 min.
  5. Tænd ovnen op 200 grader.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  7. Bag bollerne i ca. 10 min til de er gyldne.
  8. Afkøl bollerne lidt inden, der kommes glasur på toppen.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kagegrisen.dk
X