Fastelavnsboller af wienerdej

Fastelavnsboller af wienerdej

Sofie har delt sin opskrift på fastelavnsboller af wienerdej med remonce, syltetøj, vaniljecreme og flødeskum.

Ingredienser til fastelavnsboller af wienerdej opskriften:

Wienerdej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 4 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 430g smør (50 g til dejen og 380 g til udrulning)
  • 400 g mel
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 60 g smør
  • 60 g sukker
  • 60 g marcipan

Vaniljecreme

  • 1 stor vaniljestang
  • 4,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 45 g sukker
  • 3,5 spsk. maizena

Samling

  • ½ liter fløde
  • Hindbærsyltetøj
  • flormelis til glasur.

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

Sådan laver du fastelavnsboller af wienerdej

Wienerdejen

  1. Opløs gæren i mælken
  2. Tilsæt herefter mel, æg og sukker
  3. Tilsæt 50 g smør, og ælt det godt ud i dejen indtil dejen er ensartet. Dejen må gerne være en smule klisteret.
  4. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
  5. Imens dejen hæver bankes 380 g smør fladt på et meldrysset bord. Smørret skal bankes til et rektangel, der er mellem 0,5-1 cm tyk. Smøren skal gerne blive mere smidig i konsistensen.
  6. Læg den bankede smør på køl, så den er helt kold til udrulning.

Remonce

  1. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse.
  2. Lad remoncen stå på køkkenbordet indtil den skal bruges

Udrulning

  1. Rul wienerdejen ud til et stort rektangel på et meldrysset bord. Det er vigtigt, at man sikre sig at dejen på intet tidspunkt er klistret fast til bordet, da det vil ødelægge lagene.
  2. Placer den fladbanket smør på midten af rektanglet og pak smørret ind i dejen. Det vil sige, at du nu har et rektangel, hvor smøren er pakket ind i dejen, og dermed har 3 lag. Et lag dej, et lag smør og igen et lag dej.
  3. Læg dejen på køl i 15 min.
  4. Rul derefter dejen forsigtigt ud til en større rektangel. Pas med at pres for hårdt, da det vil ødelægge lagene. Lad dejen arbejde stille og roligt.
  5. Fold dejen, så en 1/3 del af dejen foldes over midten af dejen og den sidste 1/3 over midten, så vi nu har 9 lag.
  6. Læg nu dejen på køl i 15-20 min, så dejen er kold.
  7. Gentag udrulningen og foldningen, så der er 27 lag i dejen.
  8. Læg dejen på køl igen, så den er kold.
  9. Rul for sidste gang dejen forsigtigt ud, så dejen er ca. 0,5 cm tyk. Pas igen på med at presse dejen.
  10. Skær dejen ud i 10-12 firkantet stykker.
  11. Placer et lag remonce i midten af stykkerne og fold forsigtigt enderne sammen, så remoncen ikke kan løbe ud.
  12. Lad fastelavnsbollerne hæve 45 min.
  13. Tænd i mellemtiden ovnen på 200 grader varmluft.
  14. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  15. Bag fastelavnsbollerne i ca. 10 min afhængigt af ovn til de er gyldne. Der vil flyde meget smør ud på bagepladen, men det vil trække sig tilbage i bollerne, når de køles af. Brug derfor ikke en hullet bageplade 
  16. Lad bollerne køle let af på bagepladen inden de flyttes til en afkølingsrist. Bollerne skal være helt kolde for de samles.

Vaniljecreme

  1. Bland æg, æggeblommer, sukker, maizena og vanilje godt sammen, så der ikke er nogen klumper i blandingen.
  2. Hæld mælken i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  3. Når mælken er lige under kogepunktet, tilsættes æggeblandingen til mælken.
  4. Lad cremen koge langsomt op til den tykner. Pisk i cremen imens, så den ikke brænder fast i bunden.
  5. Sæt cremen på køl med husholdningsfilm henover eller i en frysepose, så der ikke dannes skin.
  6. Lad cremen køle helt af.

Samling

  1. Pisk fløden til flødeskum
  2. Pisk den afkølet creme, så den bliver lind og tilsæt 3-5 spsk. Flødeskum, så cremen er sprøjtefast og cremet.
  3. Skær de afkølet fastelavnsboller over. Læg en spsk. Hindbærsyltetøj i midten.
  4. Pyt en god klat creme i midten, og sprøjt flødeskum i fastelavnsbollerne.
  5. Sæt toppen af fastelavnsbollen på, og pynt evt. med en klat glasur.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kagegrisen.dk
X