Pebernødder

Pebernødder opskrift

Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, pebernødder, som både er nemme at lave og smager lækkert.

Ingredienser til Pebernødder opskriften:

  • 250 g smør

  • 125g sukker

  • 125g brun farin

  • 1 dl piskefløde

  • 500 g hvedemel

  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. hvid peber

  • 1 tsk. kardemomme

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. Natron

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-40%
Ikke på lager
8,95 DKK
8,95 DKK
Ikke på lager
49,95 DKK
-25%
Ikke på lager
59,95 DKK
-29%

Sådan laver du hjemmelavede pebernødder

  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet masse.

  3. Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed, til massen er helt ensartet.

  4. Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, si, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast.

  5. Ælt dejen sammen med hænderne.

  6. Lad dejen hvile i 30 min på køl.

  7. Rul den ud, i en cm tykkelse, tag din bagerist, vend den og tryk den ned i dejen. Først den ene vej, og så den anden vej, så der dannes firkanter.

  8. De skal være ca. 1×1 cm.

  9. Skær ud med en dejskærer, eller et pizza-hjul, og skær efter.

  10. Læg på bageplade, og bag ved 225g alm ovn, i ca 10 min. Hold øje med at de ikke bliver mørke.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X