
Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, pebernødder, som både er nemme at lave og smager lækkert.

Tid: Ca. 1 time og 50 minutter

Antal: Ca. 50 stk.
Ingredienser til Pebernødder opskriften:
-
250 g smør
-
125g sukker
-
125g brun farin
-
1 dl piskefløde
-
500 g hvedemel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 1/2 tsk. stødt kanel
-
1 tsk. hvid peber
-
1 tsk. kardemomme
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. Natron
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
Sådan laver du hjemmelavede pebernødder
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet masse.
-
Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed, til massen er helt ensartet.
-
Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, si, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast.
-
Ælt dejen sammen med hænderne.
-
Lad dejen hvile i 30 min på køl.
-
Rul den ud, i en cm tykkelse, tag din bagerist, vend den og tryk den ned i dejen. Først den ene vej, og så den anden vej, så der dannes firkanter.
-
De skal være ca. 1×1 cm.
-
Skær ud med en dejskærer, eller et pizza-hjul, og skær efter.
-
Læg på bageplade, og bag ved 225g alm ovn, i ca 10 min. Hold øje med at de ikke bliver mørke.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.