Brunkager

Brunkager

Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, brunkagen, som både er nemme at lave og smager lækkert.

Ingredienser til Brunkage opskriften:

  • 125 g smør

  • 75g mørk sirup

  • 125 g brun farin

  • 250 g hvedemel

  • 75 g mandler, grofthakkede

  • 2,5 tsk kanel

  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 0, 5 tsk stødt allehånde
  • Skallen fra ½ appelsin, og 1 spsk saft
  • 1 tsk potaske

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-30%
-15%
33,95 DKK
-10%
44,95 DKK
-34%

Sådan laver du hjemmelavede brunkager

  1. Smelt smør, sirup og farin ved middel varme, tag gryden af blusset, og lad det køle ned til stuetemperatur.

  2. Bland krydderier, appelsinskal, mandler og mel i en anden skål.

  3. Opløs potasken i 1 spsk. appelsinsaft og rør det i smørblandingen, og hæl mel-blandingen over i smør massen.

  4. Ælt det godt sammen.

  5. Form dejen i en pølse, i den tykkelse, som dine småkager skal være.

  6. Rul dejen i et stykke bagepapir.

  7. Sæt dejen i køleskabet i4 timer, inden småkagerne skæres ud.

  8. Skær tynde skiver brunkager, med en meget skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  9. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter.

  10. De må ikke blive mørke og de bliver ikke sprøde, før de er kølet helt ned, på en bagerist.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kagegrisen.dk
X