Se hvordan Sweetkichen bagestål virker
Gør dit nye bagestål klar!!!
Sweetkitchen har smurt bagestålet med olie, og pakket det i voks papir for at undgå rust. Brug gerne papiret til opbevaring.
Inden du tager dit bagestål i brug, skal du vaske det grundigt med vand og sæbe. Dernæst tørres det af. Smør nu den ene side af dit bagestål ind med en ren vegetabilsk olie, fx. Olivenolie eller rapsolie.
Når du har smurt bagestålet ind aftørres olien, så der kun sidder et meget tyndt lag. Brug en klud der ikke fnugger.
Sæt bagestålet ind i midten af ovnen. Tænd ovnen på ca. 260grader, i en time.
Der kan opstå lidt røg, pga. af olien, så husk god udluftning. Dette gøres 3 gange, for at sikre bagestålet er optimalt beskyttet i mod rust.
Hvis du ønsker at bruge begge sider af bagestålet gentages det samme, på den anden side.
Nu er dit bagestål klar til brug.
Når du skal bage brød, boller eller pizza, med dit nye bagestål, anbefaler vi at du sætter bagestålet i midten af ovnen. Lad bagestålet foropvarme ved ca.260 grader i ca. 45-50min. Derefter er du klar til at sætte dit brød ind.
Efter brug skal du lade bagestålet afkøle i ovnen, indtil det er afkølet.
Når bagestålet ikke bruges, anbefaler vi at det opbevares tørt. Hvis bagestålet opbevares i fugtigt miljø, kan der dannes rust. (Se næste side)
Vores Bagestål er fødevare godkendt, så du kan bage direkte på bagestålet. Du kan også vælge at bruge bagepapir, så du undgår at skulle rengøre dit bagestål. Bruger du bagepapir, anbefaler vi du klipper det til i størrelsen, så unødigt bagepapir ikke brænder.
Rengøring
Hvis dit bagestål er blevet beskidt, anbefaler vi at du bruger en hård børste eller grydesvamp. Det fjerner snavset / madrester.
Rust
Skulle der komme rust på dit bagestål, så fjernes rusten med en stålsvamp, eller en stålbørste. Dernæst tørres rusten af.
Efterfølgende skal bagestålet behandles igen, som beskrevet i afsnittet ”Gør dit nye bagestål klart.”
Idet det er råt stål, kan det meget nemt ruste hvis det udsættes for fugt, eller f.eks skylles af og blot ligger på bordet natten over uden det er helt tørret af.
Peter T. –
Super bagestål og hurtig levering
Marie Kruse –
Andreas Balslev-Clausen –
God pris, god service, hurtig levering. Kan varmt anbefale kagegrisen