Mørdejsbanditter

Mørdejsbanditter

Mørdejsbanditter – Her er opskriften Rikkes populære mørdejsbanditter

En dag i maj måned kom Rikke (der arbejder hos os) ned på lageret og sagde hun havde lavet en ny lille kage hapser lavet på mørdej samt med ruby ganache og jordbærmousse. 

Vi blev allesammen forelsket i denne lille hapser. Som både er perfekt derhjemme til eller som en lille kage til fødselsdag, barnedåb, bryllup eller en anden type fest. 

Denne opskrift måtte vi bare dele med jer. Vi spurgte på Instagram om der var stemning for at Rikke delte opskriften – og der sagde 85% ja tak. 

Og nu til selve opskriften af….. mørdejsbanditterne med hhv. jordbær og karamel smag.

Ingredienser til mørdejsbanditter:

Mørdej

  • 125g blødt smør

  • 250g hvedemel

  • 100g flormelis

  • En lille smule salt

  • 1 æg, pisket ( det er ikke sikkert at hele ægget skal bruges)

  • Ca 300g Callebaut 823.

Disse produkter kan du bruge til opskriften

Ikke på lager
24,00 DKK
-40%
Ikke på lager
199,00 DKK
-26%
Ikke på lager
59,00 DKK
-12%
-22%
69,00 DKK
-6%
74,95 DKK

Sådan laver du mørdej

Bland hvedemel, salt og flormelis

Skær smørret i tern og smuldr det i melet. Saml hurtig med æg, som tilsættes lidt af gangen.

Pak ind i vita wrap og læg på køl i min 30 min.

Rul ud i ca 2-3 mm tykkelse, og stik ud i ønskede str.

(Til jordbærudgaven, laves små skåle, i mini linse/tærteform, eller anden form hvor der kan være flere lag fyld i.)

Læg på bageplade med bagepapir, og sæt i forvarmet ovn (180 grader varmluft) i ca 8-10 min, hold øje med dem.

Køl af.

Karamel versionen

  • 1 ds kondenseret mælk
  • Flagesalt

Kog indholdet i en gryde, ved middel varme, indtil den opnår karamel konsistens. Tilsæt flagesalt efter smag. Rør, og hæld i en sprøjteposen, som bare skal ligge ved stuetemperatur, indtil den skal bruges.

Goldmousse

  • 150g callebaut Gold
  • 30g flormelis
  • 3 æggehvider
  • 2 dl fløde.

Smelt chokoladen i mikroovnen, i 30 sek af gangen. Lad det køle lidt.

Pisk fløde til skum. Pisk æggehvider og flormelis stift, så det kan vendes over hovedet, uden af falde ud.

Vend chokoladen i æggehviderne, pas på du ikke slår luften ud af det.
Vend derefter massen i flødeskummet. Pas på ikke at slå luften ud af den.

Hæld i sprøjtepose, med den ønskede tyl og på køl, i min. 6 timer.

Sprøjt karamellen ud på mørdejsbunden. Temperer ca 300g callebaut 823.

Dyp bunden i chokoladen og lad det størkne – evt på køl.

Sprøjt moussen op på kiksen, og pynt som du synes.

Jordbær edition

Callebaut Feuilletine praliné eller Cara Crakine

Ruby ganashe

  • 100g callebaut Ruby
  • 1 dl fløde

Varm fløden op, det må ikke koge.

Hæld chokoladen i en skål.

Hæld den varme fløde i midten af chokoladen, og rør fra midten og ud, indtil den samler sig og bliver ensartet.

Hæld i sprøjtepose og på køl, så det lige sætter sig, men stadig kan sprøjtes ud.

Jordbærmousse

  • 3 blade husblas
  • 450g jordbær
  • 75g flormelis
  • 2 1/2 dl piskefløde.

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.

Rens jordbærrene og blend med flormelis til en ensartet puré.

Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål over vandbad.

Rør lidt jordbærpuré i den smeltede husblas og vend husblassen i den resterende jordbærepuré.

Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i jordbærpuréen.

Hæld i sprøjtepose, med den ønskede tyl.

 

Tag mørdejsskallen, fyld en skefuld feuilletine i, og så et lag ruby ganashe. Lad det stivne på køl, og sprøjt derefter op med jordbærmousse.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X