Viser alle 2 resultater

Polynesisk vaniljestang

Vi tilbyder alle vores kunder prisgaranti i Danmark og leverer altid indenfor 2-5 dage. Gå på opdagelse på shoppen efter en polynesisk vaniljestang og andre produkter af høj kvalitet.


Køb en polynesisk vaniljestang med god smag her

Der er stor forskel på smagen af vaniljestænger, men vælger du en polynesisk vaniljestang, kan du være sikker på at du får en vaniljestang af høj kvalitet. Vi fører mange forskellige vaniljestænger på webshoppen, både polynesisk vaniljestang og Madagaskar vanilje. Vi har også andre produkter indenfor vanilje, fx vaniljepulver. 

Hvad er forskellen på polynesisk vaniljestang og Bourbon vaniljestang

Tro ikke at vanilje bare er vanilje. Der er stor forskel i smag og udseende af de forskellige slags vanilje på markedet. En polynesisk vaniljestang er kendetegnet ved, at den er mere tyk i faconen, den er blødere og også lidt kortere end en Bourbon vaniljestang. En polynesisk vaniljestang har også et højere indhold af det kemiske stof heliotropin end andre slags vaniljestænger.

Sådan dyrkes og fremstilles polynesisk vaniljestang

Der er en grund til, at vanilje er et af de dyreste krydderier i verden. Der ligger en lang og krævende dyrkning og forarbejdning forud for den færdige stang. Man starter med at høste vaniljen, som på dette tidspunkt er grønne stængler. Så sorteres de flotteste fra. Når man skal vurdere, hvilke der er de flotteste, ser man på farven, formen og længden. Det er ikke alle stænger, som kommer igennem nåleøjet. Så skal de forarbejdes. Det sker ved at vaniljestængerne bliver bagt ved 70 grader. Derved stopper man modningsprocessen. Det er i denne proces, at vaniljestangen skifter farve og bliver mørkebrun eller sort, som vi kender den fra butikkerne.

Nu skal vaniljestængerne pakkes ind i uldtæpper og kommes i cedertræskasser. Her skal de ligge og svede i solen i 5-6 måneder. Hver dag tages de ud af kasserne og bredes ud på et tæppe, hvor de ligger i 4-5 timer. Når det bliver eftermiddag, bæres de ind igen. Når de 5-6 måneder er gået, skal de indenfor i yderligere 2-3 måneder og ældes. Så først derefter er vaniljestangen færdig og klar til brug. Som du kan se, er det en lang proces at fremstille en polynesisk vaniljestang, og også derfor er prisen så høj, men smagen er til gengæld ikke til at tage fejl af.

Hvad kan du brug polynesisk vaniljestang til?

Vanilje har utroligt mange anvendelsesmuligheder. Hvem kender ikke smagen af råcreme med polynesisk vaniljestang eller en god råcreme til frugtsalaten. Når der skal laves hjemmelavet is, går det ikke uden vaniljestang, og her kan du vælge at bruge en polynesisk vanilje stang. Mange kageopskrifter indeholder vanilje, så også her kan valget falde på en polynesisk vaniljestang. Den mest almindelige anvendelse af vaniljestang må være til vaniljekranse i forbindelse med julens bagerier. Man kan næsten mærke duften af vaniljekranse med ægte polynesisk vaniljestang bare ved at læse om det. Vanilje giver en god og karakteristisk smag til bagværk og andre søde sager.

Prøv polynesisk vaniljestang i varme retter

Når man tænker på vanilje, tænker man oftest på søde sager. Men tag ikke fejl. Vanilje kan også bruges i lune og varme retter til frokost- eller middagsbordet. Prøv at blande lidt vanilje fra en polynesisk vaniljestang i gryderetten, i de ovnbagte grøntsager eller drys lidt på ovnkyllingen eller fisken. Du kan også komme det i flødekartofler - du vil blive positivt overrasket over den gode smag, som vaniljen tilfører den varme ret. Bruger du polynesisk vanilje til dine varme retter, skal du gøre med vaniljestangen som hvis den skulle bruges til bagværk - nemlig at skære den åben på langs og skrabe kornene ud. Koger du en suppe eller en gryderet, kan du sagtens koge en hel polynesisk vaniljestang med i retten.

 

Kagegrisen.dk
X