Hveder

Opskrift på hveder

Opskrift på varme hveder

Jeg elsker bare hveder – og selvom man mest spiser hveder omkring store bededag – så kan jeg godt finde på at spise det flere gange om året. Undskyld  😊

Jeg har fundet en opskrift, men alligevel testet lidt på den og lavet lidt om, så den passerr perfekt til min smag. Og jeg elsker hveder der er lidt “muffy” (på godt fynsk)  😍

Og så elsker jeg at spise dem med Nutella… det er bare MUMS 🙂

Når man laver denne portion får du 12 stk. hveder.

Ingredienser til hvede opskriften:

  • 1 dl sødmælk

  • 1 dl kærnemælk

  • 2 æg

  • 25 g gær

  • 500 g mel
  • 100 g blødt smør

  • 4 teske sukker

  • 1 teske salt

  • ½ teske kardemomme

Disse produkter kan du bruge til opskriften

Sådan laver du hveder

  1. Put gær og salt i en skål og rør rundt
  2. Tilsæt mælk og kærnemælk.
  3. Tilsæt blødt smør og pisk det sammen
  4. Rør det godt sammen og tilsæt mel stille og roligt.
  5. Brug gerne en håndmixer – indtil den er fast.
  6. Lad dejen hæve 1 time. Tildæk dejen med f.eks. viskestykke.
  7. Form hvederne og læg dem i en form for at få den flotte form.
  8. Så skal de hæve igen i 1 ½ time.
  9. Pensle hvederne med mælk
  10. Kom hvederne i ovnen på 180 grader (varmluft) i ca. 20 min.

Lad dem køle lidt af inden spisning  😊

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X