Studenterkage – Opskrift på studenterhue kage af vores Konditor Malene Harboe
Juni måned er lig med masser af studenter rundt omkring i det danske land. Vores konditor Malene Harboe har lavet sin version af en studenterkage, som du er mere end velkommen til at bruge.
Størrelse: Ø15,5
Tid: 45 min at ligge den sammen, står 3-4 timer i køleskab, 45 min at overtrække og pynte
Antal: 10-15 personer
Ingredienser til hjemmelavet studenterkage:
Karamel Sarah Bernhardt
- 75 g karamel chokolade
- 250 g fløde
Rørte Lagkagebunde
Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- 208 g smør
- 260 g flormelis
- 260 g æg
- 260 g hvedemel
- 12 g bagepulver
Hindbærmousse
- 2 husblas
- 174 g hindbær, frosne
- 1 citron, saft og fintrevet skal
- 20 g sukker
- 10 g vaniljesukker eller 1 vaniljestang
- 2 ½ dl piskefløde
Smørcreme
- Smørecreme mix fra kagegrisen, klik her
Disse produkter kan du bruge til opskriften
Sådan laver du Karmel Sarah Bernard (laves dagen før)
75 g karamel chokolade
250 g fløde
- Kog fløde
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det smelte sammen
- Læg film ned over helt ned til cremen og stil den på køl i 1 døgn
Efter 1 døgn piskes den op til fast konsistens
Rørte Lagkagebunde
Alle ingredienser skal have stuetemperatur
208 g smør
260 g flormelis
260 g æg
260 g hvedemel
12 g bagepulver
- Tænd ovnen på 245 grader
- Smør og flormelis røres luftigt ca. 5 min
- Æggene tilsættes lidt efter lidt ved lav hastighed
- Mel og bagepulver blandes og sigtes ned til æggemasse
- Det hele køres kun lige sammen vendt til sidst med en dejskraber
- Dejen smøres ud på en bageplade med bagepapir
- Bages 245 grader i 5-7 min til den giver efter ved et let tryk
- Afkøl bunden
- Udstik bundene og til kant
Sådan laver du Hindbærmousse
- 2 husblas
174 g hindbær, frosne
1 citron, saft og fintrevet skal
20 g sukker
10 g vaniljesukker eller 1 vaniljestang
2 ½ dl piskefløde
- Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.
- Kom hindbær, citronsaft og skal, vaniljekorn og sukker i en gryde og kog op, lad det simre i 2-3 minutter.
- Stavblend det og mos hindbær gennem en finmasket sigte for at få alle hindbærkernerne fra.
- Lad saften køle til stuetemperatur
- Kram vandet fra husblassen og rør husblas i hindbærpuré.
- Lun forsigtig saft og husblas i mikroovnen til husblassen kun lige er smeltet
- Pisk flødeskum til fast konsistens og vend den forsigtigt i hindbærpureen med en dejskraber. Lidt af gangen
Smørcreme
Smørecreme mix fra kagegrisen, klik her
Samling af kage
- Tag din ring til at støbe i
- Læg en lagkagebund i bunden
- Tag din lagkage kant og læg inden i kageringen så den danner en kant
- Tag din piskede karamel Sarah Bernard og sprøjt ud på bunden
- Sprøjt hindbærmousse ovnen på
- Læg til sidst toppen på af lagkagebund
- Sættes på køl minimum 3-4 timer gerne til næste dag
- Tag kageringen af og smør kagen op og overtræk din kage med fondant eller marcipan og pynt den som en studenterhue.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.