Nemme surdejsboller

Nemme surdejsboller

Nemme surdejsboller behøver ikke at være en kompliceret affære, takket være Dr. Oetkers surdejs produkt. Med denne opskrift kan du lave lækre og luftige surdejsboller på bare lidt over 2 timer, selv hvis du ikke er ekspert i at bage surdejsbrød.

Opskriften kræver blot nogle få enkle ingredienser som hvedemel (vi har brugt tipo 00), lunkent vand, salt og olie. Lidt durum mel tilføjer ekstra smag og tekstur. Efter en kort æltning og hævning på 2 timer, kan dejen formes til boller og bages i ovnen.

Et bagestål giver de bedste resultater og giver en sprød skorpe og saftig krumme til dine boller. Med denne opskrift kan du imponere dine gæster med lækre, hjemmebagte surdejsboller, som du har lavet på ingen tid. Det er en opskrift for alle og enhver, og du kan være sikker på at resultatet vil være fantastisk.

Ingredienser til nemme surdejsboller opskrift:

Ca. 12 styks.

  • Dr. Oetker surdej
  • 500g Tipo 00 hvedemel
  • 50g durum mel
  • 4 dl. lunken vand
  • 10g salt
  • 2 spsk. olie (jomfruoliven)

DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN

-30%
(13) Original price was: 69,95 kr..Current price is: 49,00 kr..
-3%
(21) Original price was: 399,00 kr..Current price is: 389,00 kr..
-6%
(10) Original price was: 79,95 kr..Current price is: 74,95 kr..

Sådan laver du nemme surdejsboller

  • Hæld Dr. Oetker surdejspulver i en røreskål sammen med hvedemel (vi har brugt Tipo 00) og vand. Ælt via håndmixer med dejskrog eller køkkenmaskine med dejkrog i 5 minutter.
  • Tilsæt derefter salt og ælt via håndmixer eller køkkenmaskine med dejkrog i yderligere 5 minutter.
  • Smør en røreskål med olie, læg dejen i, dæk den med plastfilm og lad dejen hæve i 2 timer.
  • Tænd ovnen på fuld 250 grader varmluft 30 minutter før hævningen er færdig. Vi har brugt bagestål i denne opskrift, for at opnå det bedste resultat.
  • Hæld dejen ud på et bord drysset med durummel og tipo 00 mel. 
  • Spænd dejen op og skær dem ud i de antal boller du ønsker.
  • Form bollerne på det meldrysset bord og læg dem på bagepapir eller placer dem direkte på bagestålet. Vi har brugt en pizzaspade uanset om vi har anvendt bagepapir eller ej.
  • Skrue derefter ovnen ned på ca. 220 grader varmluft. Lav bollerne bage i ovnen i ca. 16-20 minutter – indtil de er gennembagte. Afhænger af din ovn samt om du har brugt bagestål eller ej. 
  • Lad dem køle af i max 5. minutter på en bagerist.

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X