Blødende chokoladekage

Blødende chokoloadekage

Er du ligesom jeg vild med blødende chokolade – den lille chokolade muffin, hvor der kommer flydende chokolade, når man begynder at spise den – så vil jeg gerne dele dig en nem og lækker opskrift med dig her.

Men igen skal du passe på med ikke at blive for afhængig, for den er bare MUMS 🙂

Når man laver denne portion får du ca. 8-10 chokolademuffins. Og du kan sagtens spise to …. 🙂

Ingredienser til blødende chokoladekage opskriften:

  • Ca. 125 gram smør

  • 125 g mørk chokolade
    I denne opskrift har jeg brugt 70% kakao i.

  • 4 æg
  • 80 g sukker

  • 40 g hvedemel

  • Muffinsforme

Sådan laver du blødende chokoladekage

  1. Start med at tænd ovnen på 200 grader – almindelig ovn.
  2. Derefter start med at smelte chokoladen over vandbad.
  3. Imens smelter du noget smør i en anden gryde
  4. Brug noget af det smeltet smør til at pensle formene med.
  5. Pisk 4 æg og sukker sammen i en skål, indtil det ser skummende ud.
  6. Tilsæt derefter melet ned i skålen, og fortsæt piskningen – indtil dejen er blandet godt sammen.
  7. Tag derefter en ny skål, og bland pisk den smeltede smør & smeltede chokolade sammen – indtil det ser ens ud.
  8. Hæld derefter chokolademassen ned i dejen, og bland det godt rundt.
  9. Fordel herefter dejen i formene, helt til toppen.
  10. Bag kagerne i 7-8 minutter, hvis du ikke putter helt til toppen, så bag dem i mindre tid.
  11. Tag derefter formene ud og afkøl i ca. 5-6 minutter

Og vupti, så der lækre blødende chokoladekager. Mums 🙂
Servér gerne kagen sammen med din yndlingsis …

Tip fra andre brugere

Put evt. lidt flormelis på toppen af kagerne.

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *