Viser alle 3 resultater

Tørgær

Se vores store udvalg af tørgær til billige priser. Vi tilbyder hurtig levering samt prisgaranti på din ordre.

-23%
69,00 DKK
-33%
59,95 DKK
7,95 DKK

Med tørgær i skabet, kan du altid bage en kage

Sørger du for altid at have tørgær i dit basissortiment af bageingredienser, kan du altid have en lækker hjemmebagt kage klar til gæsterne eller familie og venner. Tørgær kan bruges på lige fod med almindeligt frisk gær, så det er en god idé altid at have en pakke tørgær eller 2 klar. Vi forhandler et udvalg af tør-gær her på shoppen. Som kunde hos Kagegrisen nyder du godt af prisgaranti i Danmark og hurtig levering indenfor 2-5 dage. Se vores udvalg af tørgær og beslut dig for din favorit.

Hvordan bruges tørgær?

Som sagt, så kan du bruge tørgær i stedet for en almindelig pakke frisk gær fra køledisken i supermarkedet. Vi fører blandt andet tør-gær fra producenten FunCakes i 2 pakkestørrelser - 15 gram og 30 gram. Tørgær har en lang holdbarhed, så køber du en stor pakke og bruger kun den halve, kan den sagtens gemmes til brug en anden god gang. Doseringen af tør gær fra FunCakes er 7 gram pr. 500 g mel. 7 gram tørgær svarer til 25 gram frisk gær. Du kan tilsætte tørgær direkte i din kagedej eller brøddej, og den behøver altså ikke at røres ud i vand først. Derfor er det nemt at bruge tørgær i dit bagværk fremfor frisk gær.

Hvis du blander tør-gær i væske (vand eller mælk) må temperaturen gerne være omkring 40 grader. Det giver det bedste resultat og den bedste hævning. Når du bruger tørgær, vil du opleve, at du skal bruge mere tid på at ælte sammenlignet med almindelig gær. Ligeledes vil hævetiden være lidt længere. Det er fordi, at det tager lidt længere for tør-gær, at begynde at virke.

Hvad er gær?

Gær og tørgær består af levende gærceller. Gærcellerne går ind og nedbryder dejens sukkerarter og der vil dannes kuldioxid, som får din dej til at hæve. Det er det, der gør at din dej til brød og boller bliver dejlig let og luftig. Uden gær ville din dej blive tung og klæg, og brødet ville være så godt som uspiselige.

Gær er en uundværlig ingrediens når der skal bages

Når du skal bage lækre luftige boller, er der en ingrediens, som er uundværlig, og det er gær. Har du ikke noget frisk gær, kan tør-gær sagtens erstatte det. Og tørgær har en lang holdbarhed, så du kan altid have det i skuffen, klar til brug. Hvis du ønsker boller eller brød der er ekstra luftigt, vil vi anbefale at du tilsætter bageenzymer til dejen, og dit brød vil få den lækreste luftige konsistens - sådan som de fleste ønsker et godt brød skal være. Bageenzymer finder du ligeledes her på shoppen. Smør koldt smør på det friskbagte smør - der findes ikke noget bedre!

Er der forskel på almindelig gær og tørgær?

Det korte svar er: Nej. Du kan bruge tørgær og almindelig gær på lige fod i dit bagværk. Dog skal du være opmærksom på, at tør-gær skal blandes i melet inden du tilføjer det til brødblandingen og frisk gær skal røres ud i lunkent vand, og herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Begge typer gær giver den samme hævning af dejen. Hvis du laver en dej med et højt indhold af fedt eller olie, vil vi dog altid anbefale, at du bruger almindelig gær, da dette uden tvivl vil give det bedste resultat. Det er dog stadig muligt at bruge tørgær til dette formål.

Inspiration til brug af tørgær

Der er ingen grænser for, hvad du kan bruge tørgær til. Skal det være rigtig hyggeligt, så brug tørgær til at bage the-boller og lun en gryde varm chokolade til. Vi forhandler den lækre Callebaut chokolade, hvis det skal være ekstra godt. Skal der være lidt til den søde tand, så kan vi anbefale kanelsnegle tilsat tør-gær. Lad dem hæve længe og lunt og du vil få nogle dejlige luftige kanelsnegle. Hvem kan stå for en lun kanelsnegl med masser af kanelsmør og pyntet med glasur? Tørgær kan sagtens bruges til koldt hævede morgenboller eller brunchstykker. Overrask din familie og servér lune boller til morgenmaden søndag, efter en god lang søvn. Duften fra bageriet skal nok få familien til at vågne og stimle sammen ved køkkenbordet. Som sagt er det bare om at komme i gang med at bruge tør-gær til dine bagerier. Og med et brev eller 2 i skuffen er der ingen undskyldning for ikke at slå en god dej op.

Alt indenfor ingredienser til bagværk

Udover tørgær, forhandler vi stort set alt det du har brug for, til dit bagværk. Du kan købe kvalitetschokolade fra Callebaut, holdbare og praktiske bageforme med slip-let belægning fra Wilton, kakaosmør og pastafarver. Vi tør godt love, at vi er leveringsdygtige i så godt som alt andet du får brug for, når du skal fremtrylle mesterværker i dit køkken.

Kagegrisen.dk
X