Viser alle 7 resultater

Spiselige blomster

Se vores udvalg af spiselige til billige priser. Du kan bruge disse som kagepynt, på desserter, is osv. Vi tilbyder hurtig levering samt prisgaranti på din ordre.


Pift kagen op med spiselige blomster 

Hvis du aldrig har brug spiselige blomster som pynt til dine kager eller som smag til dine madretter, så er det på tide at du får prøvet det af. Det er let at få kagen til at se flot og indbydende ud med pynt af spiselige blomster. Her på shoppen fører vi et bredt udvalg af tørrede spiselige blomster, så du vil uden problemer kunne finde en blomst, som gør lige netop det helt rigtige for din kages udseende. Vi fører tørrede blomster af mærket Sweet Kitchen, som er kendt for sine kvalitetsprodukter. Blomsterne kommer i bøtter med 5 gram blomster i hver, så der er til flere kager i én bøtte. Køb evt. flere bøtter og mix dem når du pynter kagen. Vi tilbyder alle vores kunder prisgaranti i Danmark. 

Spiselige blomster - sød og spiselig pynt

Om det er en simpel chokoladekage med glasur eller den prangende bryllupskage, så vil spiselige blomster kunne sætte prikken over i'et på kagen. Blomsterne kan fås i forskellige farver, så find dem som passer til dit farvetema. Blå-lilla kornblomst, orange safranblomst eller gule morgenfruer – de vil alle tage sig flotte ud på enhver kage. Du kan bruge spiselige blomster som pynt på dine kager eller hjemmelavede is, men også i hjemmelavede slikkepinde eller som pynt på flødeboller. Skal du servere en desserttallerken til den runde fødselsdag, så vil det se utroligt smukt ud med spiselige blomster til at pynte tallerknerne af med. Lad fantasien få frit løb og drys spiselige blomster der hvor du synes de pynter bedst. Og hvorfor begrænse brugen til de søde sager? Drys dem over saucen eller på kartoflerne – til hverdag eller fest – for at gøre lidt ekstra ud af tallerkenanretningen. Det vil uden tvivl blive vel modtaget af gæster eller familie omkring middagsbordet. 

Hvilke blomster kan bruges som spiselige blomster?

Blomster er ikke bare flotte at se på eller som buket i en vase, de gør sig også utrolig godt som pynt til kager og madretter. Men husk, at det er ikke alle blomster, som kan spises.  Inden du sætter tænderne i en blomst, er her en liste over de blomster, som er spiselige: 

Kornblomst, som kan spises både frisk og tørret. Den har en krydret smag af kryddernellike. Brug den i salater, smoothies eller kryddersmør. Du kan også drysse dem på din mysli om morgenen, for at give dig selv en ekstra god start på dagen, eller når du serverer koldskål i sommervarmen for din familie. 

Nelliker er også en spiselig blomst, som findes i mange smukke farver. Kronbladene fra nelliken er spiselige, og hvis nelliken dufter godt, er den spiselig, så det er en god tommelfingerregel. Brug tørrede nelliker som pynt på dine desserter, julekonfekten eller kagen. 

Hornvioler er også spiselige blomster, og de fås i flere forskellige farver, som alle er meget dekorative: blå, hvide, rosa, sorte og gule. Smagen af hornvioler er krydret med en let sødme. Drys dem på salaten eller tilsæt dem til en fiskeret, og din ret får et ekstra touch. Man kan kandisere bladene fra hornviolen og bruge det som drys til konfekt, kager, desserter og meget andet. 

Roser er også en spiselig blomst, og du kan bruge rosenknopperne som smag til dine retter eller til te. Rosenknopperne har en ret kraftig blomstersmag, og derfor skal de doseres derefter, så smagen ikke bliver for gennemtrængende.

Morgenfrue er en smuk sommerblomst, som igennem årene også har været brugt til lægemiddel mod sår og eksem. Smagen er krydret og ikke for stærk, hvilket gør dens anvendelse bred og alsidig. Den har en kraftig farve, og hvis du putter kornblomst i din ris, vil de tage farve efter kornblomsten, præcis som hvis du bruger safran. 

Lavendel kender de fleste og er kendetegnet ved en kraftig duft. Lavendel findes i mange sorter og alle sorter er spiselige blomster. Du kan bruge både blomst og blade i din madlavning, og er en god smagsgiver til fx gryderetter. Og hvad med en lavendelsnaps? Det kan være det er det, der skal på julebordet i år.

Kamille er en anden slags spiselig blomst. Den har længe været brugt til fremstilling af naturmedicin og er kendt for at være helende og rensende. Men udover medicin, kan kamilleblomsten også spises. Når du køber tørret kamille, som er en af de mange former for spiselige blomster, er det hele kamilleblomsten, som er blevet tørre, og altså ikke som ved nogle andre blomster, kun bladene. Blomsten har en smag af frugt og er meget frisk. Den er velegnet til the samt i gryderetter og til desserter. 

Solsikken er kendetegnet ved det store flotte hoved, som kan blive helt op til 50 cm i diameter. De fleste kender solsikkekernerne, som er gode at blande i dej eller drysse på salater. Men solsikkekronbladene er blandt de mange spiselige blomster, og er velegnet til at blande i mysli, desserter og kager. De er også velegnede som pynt qua den flotte gule farve.

Som du kan læse, er der mange muligheder, når det kommer til spiselige blomster. Vi fører stort set alle slags her på shoppen og der er rig mulighed for at sætte et personligt præg eller smag på dit bagværk eller madretter.

Spiselige blomster til pynt, drys og som smagsgiver

De fleste vælger nok at købe sukkerdrys når der skal pyntes kager. Men hvorfor ikke prøve spiselige blomster i stedet? De fås i mange forskellige farver og med hver deres smag. De er flotte og dekorative og lige så lette at bruge, som drys af sukker, chokolade eller karamel. Med tørrede blomster, som er spiselige, kan du give en helt almindelig muffin eller chokoladekage det sidste touch, og ungerne vil elske at pynte deres kreationer med de smukke og farverige spiselige blomster. De smukke blomster kan give selv den mest simple kage et flot og fint udtryk, og så smager de tilmed godt. Find den smag og farve, som tiltaler dig mest og giv dig i kast med at pynte dine kager, desserter eller konfekt med spiselige blomster. Du kan også drysse dem over en salat eller en skål skyr eller ymer, for at tilføre din morgenmad lidt ekstra smag. Prøv dig frem med de forskellige spiselige blomster, og find ud af hvilken smag du er størst fan af.

Køb spiselige blomster her på shoppen

Vi ved, at når det kommer til pynt til kager, konfekt, flødeboller eller alle de andre ting vi giver os i kast med i køkkenet, så er det rart med et godt og alsidigt udvalg. Det samme gælder for spiselige blomster. Derfor har vi valgt at føre et bredt udvalg af spiselige blomster, så du finder uden tvivl din favoritsmag og farve lige her hos Kagegrisen. Foruden de flotte farver, har blomsterne hver deres smag, som passer til mange forskellige formål. Så brug de spiselige blomster i desserter, gryderetter, på morgenmadsproduktet eller som pynt på din desserttallerken. Spiselige blomster er perfekte til festlige og flotte kager, som gerne må imponere gæsterne. Giv dig god tid og gør ekstra meget ud af kagepynten, og dine gæster vil måbe af begejstring og det flotte og professionelle resultat.

Kagegrisen.dk
X