Rugbrød

Hjemmebagt rugbrød

Opskrift på hjemmebagt rugbrød

Bager Rikke har været igang med at lave hendes helt egen opskrift på rugbrød med solsikkekerne og græskarkerner, som både er lækker og nem at komme igang med.

Den opskrift får du lige med det samme her 🙂

Ingredienser til hjemmebagt rugbrød:

  • 400g rugmel
  • 40g hvedemel
  • 200g solsikkekerner
  • 80g græskarkerner
  • 500g vand
  • 20-21g salt
  • 15-40g rugsur
  • 25g gær

Disse produkter kan du bruge til opskriften

-8%
209,95 DKK
Ikke på lager
79,00 DKK

Sådan laver du hjemmebagt rugbrød

  1. Det hele blandes, så det har en konsistens som tyk kold havregrød.

  2. Hæld i en smurt bageform på ca 3 liter

  3. Sæt i en stor frysepose og lad hæve til db. Str ( ca 6-8 timer)

  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, bag i 1 time, vend brødet ud af formen og bag med bunden op, i yderligere 15-20 min.

  5. Straks efter at brødet er taget ud, vikles det i et rent viskestykke og i en frysepose.

  6. Når det er kølet ned, lægges det i køleskab.

 

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

En tanke om “Rugbrød

  1. Charlotte siger:

    Jeg pakket mit brød i et hårdt vredet viskestykke og med bunden i vejret, afkøler på en rist og pakker det i husholdningsfilm inden det kommer på køl 1 døgn inden det skæres.. et brød har svært ved at komme af med varmen gennem skorpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X