Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza – Opskrift på pizzadej

Her i familien ELSKER vi pizza… Og helst pizzaer der smager fra Italien  😊

Jeg har fundet en opskrift på hjemmelavet en pizzadej, der er super nem at lave, klar på 60 minutter – og smager som vi synes smager VIRKELIG godt herhjemme 😍

Den er desuden bagt på bagestål, som jeg også helt klart vil anbefale – hvis du virkelig vil lave en super sprød pizza. Et bagestål du enten kan putte i ovnen eller på grillen.

Men opskriften kan også bruges uden brug af bagestål.

Denne opskrift er til 2 pizzaer.

Pizzafyldet har vi typisk købt en færdiglavet pizzasauce fra et supermarked, og så købt frisk mozzarella (skåret dem i skiver og lagt på et viskestykke et kvarters tid for at få så meget vand fra som muligt) og så har vi købt en blandet pakke med forskellige slags salami / pepperoni / skinke.

Ingredienser til hjemmelavet pizzadej:

  • 4 g tørgær
  • 220 g lunken vand
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Salt (6 gram)
  • 400g hvedemel (gerne Tipo-00 eller Blå Caputo )
  • 8 gram pizza bageenzym

Disse produkter kan du bruge til opskriften

-4%
-33%
59,95 DKK
-20%
Ikke på lager
118,95 DKK
Ikke på lager
35,00 DKK
-17%
59,95 DKK
-20%
94,95 DKK
-18%
-20%
265,00 DKK
-8%
-14%
344,95 DKK
Ikke på lager
399,00 DKK
-13%

Sådan laver du hjemmelavet pizzadej

  1. Hæld den lunkne vandet op i en større skål
  2. Put tørgæren i vandet – og rør rundt indtil gæren er opløst i vandet
  3. Tilsæt alle ingredienserne
  4. Ælt dejen langsomt i 5 minutter og dernæst 5 minutter hurtigt.
  5. Del dejen i 2 klumper, som virkes op til 2 dejkugler
  6. Gnid dejkuglerne ind i olivenolie
  7. Hæld lidt olie ned i din skål, og gnid olien ud i skålen
  8. Put de 2 olierede dejkugler ned i skålen og put et stykke viskestykke over.
  9. Lag dejen hæve i 45 minutter.
  10. Når der er gået et kvarter tænder jeg for oven på fuld skrue varmluft og varmer mit bagestål (som er inde i ovnen) op – som så vil være klar til brug når dejen er hævet færdig.
  11. Når de 45 minutter er gået putter jeg en del durum mel ud på bordet, og former nu de 2 pizzaer.
  12. Jeg putter tomatsovs, ost og fyld på – tager min pizzaspade og sætter pizzaen ind i ovnen i ca. 5-6 minutter på mit opvarmet bagestål.

Du kan også koldhæve din pizzadej hele dagen (eller natten over) inden du tager den i brug. Men vi plejer blot at brug den efter den har hævet – vi kan ikke vente… hehe

Og så er der lækker pizza!

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X