Brug pektin som stivelsesmiddel – køb det her
Har du hørt om pektin? Hvis ikke, så bliver du meget klogere på pektin ved at læse videre herunder. Pektin er et geleringsmiddel, som kan bruges som fortykningsmiddel. Vi forhandler en pose med 20 gram her på shoppen. Når du handler hos Kagegrisen, kan du være sikker på, at du får de bedste priser. Vi giver alle vores kunder i Danmark prisgaranti. Find pektin og andre ingredienser til bagning og syltning her på shoppen.
Hvad er pektin?
Pektin er naturlig stivelse fra forskellige frugter. Det er fremstillet af fibre fra planter og frugter, og bruges som naturligt stivelsesmiddel – også kaldet gelatine. Det udvandes fra frugterne og bruges som fortykningsmiddel til madlavning og syltning med mere. Der findes mest pektin i citrusfrugter og stikkelsbær. Umodne æbler har også et højt indhold af disse fibre. Netop derfor kan man uden problemer lave æblegelé uden at skulle tilsætte stivelse, da umodne grønne æbler har et så højt indhold af pektin, at det helt naturligt stivner uden hjælp fra tilsætningsmidler.
Hvad kan pektin bruges til?
Pektin bruges til madlavning og syltning for at tilføre stivelse til fx marmelader, syltetøj og gelé. Uden pektin ville dit produkt blive for tynd og udflydende. Ved at tilsætte en smule pektin (ca. 4-9 gram per kilo bær eller frugt) opnår dit produkt en tilpas tykning og får den konsistens du ønsker.
Lav lækre vingummier med pektin
Hvis du endnu ikke har prøvet at lave dine egne vingummier, er det måske nu du skal kaste dig ud i det. Du finder alt det du behøver for at kunne fremstille søde og velsmagende vingummier her på shoppen: silikoneforme, æblesyre, latex-handsker, frugtfarve, pektin og smagsstoffer. Vælg din yndlingssmag og farve og kast dig ud i disse lækre godbidder, som vi alle kender og elsker. Det er et nemt og billigt projekt, og alle ved jo, at selvgjort er velgjort, så mon ikke det samme gør sig gældende for hjemmelavede vingummier. Et sikkert hit hos børn såvel som voksne.
Marmeladen skal have den rette konsistens – det får den med pektin
Er der noget bedre end hjemmelavet marmelade? Brug nogle timer på pluk-selv bær, fx jordbær eller hindbær, og fortsæt i dit køkken med at lave hjemmelavet jordbær- eller hindbærmarmelade. Ønsker du en lidt tykkere konsistens på din marmelade, skal du tilsætte pektin, som gør, at din frugt-masse stivner og tykner en smule, alt efter hvor meget pektin du tilsætter. Bag kernefyldte boller og smør et lag koldt smør og et tykt lag jordbærmarmelade på. Det bliver ikke bedre! Køb nogle flotte sylteglas, fx de meget dekorative af slagsen fra House Doctor, som vi forhandler her hos Kagegrisen. Bind en flot sløjfe om glasset og du har den perfekte værtindegave, som helt sikkert vil vække begejstring hos modtageren.
Kagegrisen – alt til madlavning, syltning og bagning
Vi tør godt vove at påstå, at uanset hvilket bage- eller madlavningsprojekt du får lyst til at kaste dig ud i, så har vi ingredienserne og udstyret til, at du kan komme godt i gang med dit projekt. Vi har alt fra bageforme til pynt, til de mere specielle varer som pektin, cremodan og agar agar. Du kan læse alt om hvad de forskellige ingredienser bruges til her på siden. Besøg de forskellige kategorier og lad dig inspirere til det næste projekt. Måske ender det med flødeboller eller bolsjer, eller du får lyst til at lave dine egne candy floss eller vingummier. Uanset hvad du vælger at fremtrylle, så har vi udstyret til det – det tør vi godt love.
Ingredienser Pektin (E440), sukker.
Kan indeholde spor af æg og nødder.
Casper Kryger Rand –
Meget tilfreds. Produktet fungere perfekt som fortyknings middel, i f.eks. Marmelade.
Lis Hunnerup olsen –
Alexandra N. –
Amalia Giannakopoulou –
Gitte Marianne Fredberg Evensen –