En teske (5 ml) gelatinepulver svarer til 2 blade husblas (á 1,7 g).
Dr. Oetker Gelatinepulver fås i dåser á 65 g.
Bland gelatinepulveret med koldt/kaldt vand (1 spsk./ss vand til 1 tsk./ts pulver). Smelt gelatinen i varmt vandbad eller 30 sek. i mikroovn. Rør til det er jævnt og tilsæt retten. Afkøles mindst 4 timer inden servering.
Hvad er gelatinepulver?
Gelatinepulver er et tilsætningsstof, der er lavet af animalisk collagen og bruges som et fortykningsmiddel i mad. Det er et pulverformet produkt, der kan bruges i mange forskellige retter som fløde, cremer, mousser, budding og frugtgelé. Det er nemt at bruge, man skal blot blande det med koldt vand og derefter smelte det i varmt vandbad eller mikroovn. Gelatinepulver er en god erstatning for husblas og er god til at skabe den ønskede konsistens i dine retter, det er også godt til at afkøle inden servering. Et meget populært tilsætningsstof i madlavning og bagning.
Ingredienser Gelatinepulver
Gelatine (svin)
Næringsindhold pr. 100 g
Energi (kj/kcal) – 1517/357
Fedt – 0 g
Heraf mættede fedtsyrer – 0 g
Kulhydrat – 0,3 g
Heraf sukkerarter – 0,3 g
Protein – 89 g
Salt – 0,38 g
Lene B. –
Alexandra N. –
Camilla Skavn –
Stefan –
Tenna K. –
God og hurtig service