Skal du bruge sukkerøjne til dine kager, muffins / cupcakes, smager og andet, så er denne opskrift lige til dig.
Jeg bruger selv sukkerøjne i forbindelse med Påske, Halloween, Jul når der skal bages med ungerne og deres kager skal have øjne. Sukkerøjne der lige giver det lige tvist at kagerne ser “levende” ud.
Tid: Ca. 45 minutter
Antal: Kommer an på hvor store og små øjne du laver
Ingredienser til sukkerøjne opskriften:
- 145 g flormelis
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider
Svarer til 1 1/2 æggehvider
- Smagsaroma
Har selv brugt 1 teske Wiltons Vanilje Ekstrakt. - Pastafarve
Har selv brugt Wiltons røde og sorte pastafarve. Tilføjer en smule ad gangen indtil den ønskede farve opnåes.
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
(4)
24,95 kr.
-4%
(10)
23,95 kr.
(27)
44,95 kr.
(282)
8,95 kr.
(312)
9,95 kr.
Sådan laver du hjemmelavede sukkerøjne
- Put 145g flormelis i en skål
- Tilsæt derefter 1 bæger pasteuriserede æggehvider samt smagsaroma (har selv brugt 1 teske vanille ekstrakt).
- Rør rundt med piskeris eller ske indtil det er rørt godt sammen til en glasur.
- Tag en lille smule glasur og put i en anden bøtte.
- Tilsæt den sorte pastafarve (eller den farve du ønsker at øjet skal have) i den anden lille bøtte med glasur indtil du har ramt den ønskede farve.
- Tag en badeplade og læg et stykke bagepapir på.
- Tag hver farve af glasur og put i hver deres sprøjtepose. Gerne med en lille tyl i eller også klip et lille bitte hul i posen.
- Start med at sprøjte den hvide glasur ud i de ønskede størrelser på bagepladen, derefter sprøjt den sorte pastafarve ovenpå hver af de hvide glasur “pletter” du har lavet.
- Når alle øjnene er lavet, tænd din ovn på 50 grader varmluft.
- Put bagepladen med dine sukkerøjne ind i ovnen i 35 minutter (du kan også lufttørre dem i ca 12-24 timer, hvis du ikke vil bruge ovnen).
Og vupti, så er der smukke sukkerøjne til dine kager!
Velbekomme.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.