Mere info om Skummetsmælkspulver / tørmælk
En tommelfingerregel inden for bagerfaget siger, at tørmælken skal udgøre ca. 2 til 3 % (Procent) af melmængden i en opskrift.
Fordelene ved at bruge tørmælk (og mælk generelt) er, at:
- Holdbarheden på f.eks. brød øges. (Hvis man øger mængden af andre væsker som vand, vil det også øge holdbarheden)
- Det færdige produkt får en gyldenbrun farve, da sukkeret karameliserer overfladen.
- Stabiliserer surhedsgraden i brødet.
- Tættere poring.
- Ernæringen øges, grundet de vitaminer som mælk indeholder.
Tørmælk kan til dels erstatte f.eks. sødmælk i opskrifter, men grundet dens pulverform, er det i andre forhold og der skal kompenseres for væskemanglen med vand, i et forhold mellem 1:50 og 1:10, alt efter hvad opskriften er til.
Ingredienser
Skummetmælk
Geller Szasz –
Malene harboe –
Vitalina Bergmann –
Boaz Nielsen –
Anonym –
Finn Duerlund –
John Frøslev –
Rigtigt godt og fin levering
Anonym –
Fin service. Indholdet i min pakke var løbet ud. Fik hurtigt tilsendt en ny pakke.