Ingredienser
Sødmælk, sukker (44%)
Kondenseret mælk gør dine kager endnu sødere samt kan bruges til fyldte chokolader
Der findes utrolig mange anvendelsesmuligheder med kondenseret mælk fra Nestlé. Kondenseret mælk bruges til at lave den lækreste Dulce (karamel), som du kan fylde i dine kager eller komme på toppen eller i fyldte chokolader. Det giver en virkelig lækker og sød smag af karamel, som fx passer godt til chokoladekager eller kager med nødder i. Den kan også bruges som fyld i en simpel vaniljeis eller som fyld mellem lagkagebunde. Du vil hurtigt opdage, at med kondenseret mælk er der uanede muligheder for at gøre en lækker kage endnu mere lækker. Vi forhandler kondenseret mælk fra Nestlé i en dåse med 397 gram. Det er en passende mængde til en stor kage eller flere små. Vi tilbyder alle vores kunder i Danmark prisgaranti.
Sådan bliver kondenseret mælk til Dulce de Leche
For at den kondenserede mælk kan blive til den søde Dulce karamel, skal du koge dåsen i en gryde ved ca. 80-85 grader i 3-4 timer. Og når du så åbner dåsen, vil du have den lækreste bløde karamel, lige til at bruge som fyld i kager, chokolade eller til desserter. Karamellen kan udover kager og desserter også bruges til at blande i flødeskum og kagecreme. Det vil være de færreste, som kan stå for smagen af kondenseret mælk, der er blevet karamelliseret.
Hvad er kondenseret mælk?
Kondenseret mælk er indkogt sødmælk og sukker og er derfor udelukkende lavet af naturlige ingredienser uden konserveringsmidler eller farvestoffer. Det kaldes også for sødet kondenseret mælk. Massen er lysebrun og meget tyktflydende. Karamelliseret mælk er kondenseret mælk som er kogt og blevet til Dulce de Leche eller Dolce latte, og er en tykkere karamelmasse, som er mere smørbar end kondenseret mælk. Du kan sagtens fryse en rest af karamelliseret mælk ned. Den kan blive en smule grynet, men smagen forbliver den samme. Så lad ikke den lækre og smagfulde karamelmasse gå til spilde. Gem den i fryseren til næste gang lækkersulten melder sig.
Hvem kan stå for smagen af kondenseret mælk, der er karamelliseret!
Børn og voksne – de fleste er vilde med smagen af karamel, og derfor er anvendelsesmulighederne for kondenseret mælk uendelige. En simpel chokoladekage eller brownie. kan virkelig blive til den lækreste himmerigsmundfuld, hvis du lægger store skefulde karamelliseret mælk på toppen inden du bager kagen. Tilsæt en smule havsalt eller flagesalt og din karamelmasse får en skøn smag af saltkaramel, hvilket bestemt ikke gør den ringere. Pisk en fløde til skum og fyld et glas med lag af karamel, flødeskum og vaniljeis, og du har den nemmeste dessert, som smager som en drøm. Eller hvad med at lave hjemmelavede Dumle-slikkepinde eller karameller. Her skal du også bruge kondenseret mælk, som du har kogt til karamel. Overtræk dem med en god chokolade af høj kvalitet, og du har den perfekte snack til at dele ud i klassen i forbindelse med en børnefødselsdag – alle vil elske dem. Du kan selvfølgelig også lave karameller og andre søde sager, som skal have karamelsmag, af kondenseret mælk. Find et væld af opskrifter med kondenseret mælk på nettet.
Michael M. –
Marianne –
Marianne M. –
Dejlig nem at åbne og at bruge. God smag