Tilberedning af Budding med vaniljesmag (pr. brev):
Et brevbuddingpulver hældes i en skål, blandes med 100 g sukker og røres til en jævning i 2 dl letmælk.
Resten af mælken (8 dl) bringes i kog, gryden tages af varmen og jævningen røres i.
Kom gryden tilbage på varmen og lad den koge op under kraftig omrøring i mindst 1 minut.
Hæld buddingen i en skål, der er skyllet i koldt vand, og stil den i køleskabet mindst 4 timer. Vend derefter buddingen ud på et fad.
Tip:
Rombudding:
Det er nemt og hurtigt at lave en rombudding: Tilsæt 3 tsk. romaroma, når du koger vaniljebuddingen op, så får du en velsmagende rombudding.
Du kan også erstatte ca. 1 dl af mælken med 1 dl ægte rom, så du kun anvender 9 dl mælk. Tilsæt rommen lidt ad gangen, og smag til undervejs, så buddingen ikke kommer til at smage for stærkt.
Tip til når din budding skal ud af formen:
Sørg for at formen er helt kold fra start, sæt den evt. i køleskabet inden du begynder.
Skyl formen i koldt vand. Tør den ikke af men lad den være fugtig når du hælder buddingen i. Så slipper den nemlig bedre når den skal ud.
Lad evt. buddingen stå natten over inden serveringen. Så bliver buddingen flottest.
Dyp buddingformen i varmt vand når buddingen skal ud af formen. Læg en tallerken/et fad over den.
Vend form og tallerken/fad rundt i et snuptag, og lav et nedadgående slag i luften, så buddingen tvinges fra formen med et svup.
Hvis buddingen nægter at komme ud, kan det hjælpe enten at løsne med en kniv rundt i kanten. Du kan også holde formen lidt på skrå og forsøge at lukke lidt luft ind i den ene side ved at “hive” buddingen lidt ud fra formen. Husk at holde buddingen over et fad/en tallerken.
Anonym –