Viser 1–50 af 65 resultater

Fondant

Se mit udvalg af fondant. Jeg tilbyder prisgaranti i DK på alle produkterne og hurtig levering – indenfor 1-3 hverdage. Har du nogen spørgsmål omkring fondant, så tøv ikke med at skrive til mig.

(12) 29,95 kr.
(11) 29,95 kr.
(3) 109,95 kr.
(4) 29,95 kr.
(5) 29,95 kr.
(3) 29,95 kr.
(7) 24,95 kr.
(5) 29,95 kr.
(3) 29,95 kr.
(1) 29,95 kr.
(3) 159,00 kr.
(2) 29,95 kr.
-5%
(2) 29,95 kr.
(3) 29,95 kr.
-10%
(1) 89,00 kr.
(1) 74,95 kr.
(1) 44,95 kr.
(1) 29,95 kr.
(1) 29,95 kr.
(2) 24,95 kr.
-13%
(2) 64,95 kr.

Hvad er fondant?

Fondant er en alsidig og populær ingrediens, der anvendes i kagepyntning, sliklavning og konditorarbejde. Fondant er en type sukkerbaseret masse, der kan rulles, skæres, formes og farves til at skabe smukke dekorationer til kager, cupcakes, desserter og andre søde kreationer.

Fondant er normalt lavet af sukker, glukosesirup, vand og gelatine, som opvarmes og røres sammen for at danne en blød, smidig masse. Fondant er meget alsidig og kan farves og smagsættes på mange forskellige måder. Det kan også rulles ud til en glat, tynd plade og bruges til at dække kager og cupcakes for at give dem en elegant, blank overflade.

En anden populær anvendelse af fondant er i skulpturering, hvor det bruges til at skabe detaljerede figurer, blomster og andre dekorationer. Fondant kan også blandes med marcipan for at skabe en blødere, mere smidig masse.

Selvom fondant kan købes færdiglavet i butikker, kan det også nemt laves derhjemme med få ingredienser og en god opskrift. Fondant kan være en lidt udfordrende ingrediens at arbejde med, da det kræver lidt teknik og øvelse at opnå det ønskede resultat. Men med tålmodighed og præcision kan fondant bruges til at skabe imponerende og smukke kagekreationer.

Hvordan arbejder man med fondant?

At arbejde med fondant kræver lidt teknik og øvelse, men med nogle grundlæggende trin og tips kan det være en sjov og tilfredsstillende oplevelse. Her er nogle skridt til at arbejde med fondant:

  1. Forbered overfladen:
    Rengør og tør overfladen, hvor du vil arbejde med fondant, og drys lidt maizena eller flormelis på overfladen for at forhindre fondanten i at klistre fast.

  2. Klargør fondanten:
    Hvis du bruger færdiglavet fondant, skal du ælte det godt, indtil det er blødt og smidigt. Hvis du laver fondant fra bunden, skal du følge en opskrift og ælte fondanten, indtil den er glat og smidig.

  3. Farv og smag fondanten:
    Du kan farve fondanten med fødevarefarve, og tilsætte smag ved at blande essenser, ekstrakter eller smagstilsætninger i fondanten. Husk at starte med en lille mængde og gradvist tilføje mere, indtil du opnår den ønskede farve og smag.

  4. Rul fondanten ud:
    Brug en kagerulle og rul fondanten ud til en passende tykkelse, afhængigt af hvad du vil bruge fondanten til. Du kan bruge målebånd eller en fondantudskærer til at opnå en jævn tykkelse.

  5. Placer fondanten:
    Placer fondanten på den ønskede overflade og glat den forsigtigt med dine hænder eller en fondantglatter for at fjerne eventuelle buler eller folder.

  6. Form fondanten:
    Brug fondanten til at forme de ønskede figurer, blomster eller andre dekorationer ved hjælp af skulpturteknikker og værktøjer.

  7. Opbevar fondanten:
    Fondanten kan opbevares i en lufttæt beholder eller indpakket i plastfolie ved stuetemperatur i op til en måned.

Husk, at fondant er en udfordrende ingrediens at arbejde med, og det kræver øvelse og tålmodighed at opnå det ønskede resultat. Ved at følge disse trin og eksperimentere med forskellige teknikker kan du opnå smukke og imponerende kagekreationer med fondant.

Hvad er forskellen på fondant og marcipan?

Fondant og marcipan er begge sukkerbaserede masse, der anvendes i kagepyntning og konditorarbejde. Men der er nogle forskelle mellem de to ingredienser.

Fondant er normalt lavet af sukker, glukosesirup, vand og gelatine, som opvarmes og røres sammen for at danne en blød, smidig masse. Fondant er normalt hvid og kan farves og smagsættes på mange forskellige måder. Det kan også rulles ud til en glat, tynd plade og bruges til at dække kager og cupcakes for at give dem en elegant, blank overflade. Fondant har en mere gummiagtig konsistens og er mere fleksibel end marcipan.

Marcipan er derimod lavet af mandelmel, sukker og æggehvider, og det har en mere fast og fast konsistens end fondant. Marcipan kan formes og skulptureres på samme måde som fondant, men det er mere velegnet til at skabe mindre detaljerede figurer og former. Marcipan er normalt lys brun i farven og kan farves med fødevarefarve.

En anden forskel mellem fondant og marcipan er smagen. Marcipan har en nøddeagtig smag, mens fondant er mere neutralt i smagen.

I kagepyntning kan begge ingredienser bruges til at skabe smukke og imponerende kreationer, og valget mellem fondant og marcipan afhænger ofte af den ønskede konsistens, farve og smag.

Skal du lave en flot og festlig kage, er fondant et must

Det er altid sjovt, at kaste sig ud i en flot kagekreation, og hvis du ikke har arbejdet med fondant før, så er det værd at prøve. For ønsker du at lave en flot kage, som ser professionel og festlig ud, så kommer du ikke uden om brugen af fondant. Det vil være et hit hos dine gæster – voksne og børn - når du præsenterer den smukke og velsmagende kage, med dine helt egne dekorationer. Om det er en kage til en børnefødselsdag eller et bryllup, er en flot og velsmagende kage et sikkert hit! Hos kagegrisen.dk finder du et stort udvalg af bageudstyr, som fx kageopsatser, rullepinde, kageforme, udstikkere og alt andet indenfor bageudstyr, som gør bagningen sjovere og resultatet flottere. Vi har alt indenfor bageudstyr til billige priser – og tilbyder prisgaranti i Danmark. Og så har vi hurtig levering indenfor 1-3 hverdage. Bestil bageudstyr og råvarer til dine bage-sysler allerede i dag, og inden længe kan du kaste dig over din første mesterkreation.

Hvordan arbejder du bedst med fondant?

Det kan være en god idé, at følge nogle simple råd, når du skal arbejde med fondant. Når du køber en færdiglavet fondant, er det vigtigt, at du husker at ælte massen, før du begynder at rulle den ud eller forme den til dekorationer. Derved får den en mere fleksibel konsistens, som er langt nemmere at arbejde med. For at undgå at massen hænger fast i bordpladen, kan du med fordel drysse bordet med Maizena (majsmel), men pas på ikke at bruge for store mængder, da det vil få fondanten til at udtørre og krakelere. Når du arbejder med fondant, gælder det om at arbejde i et vist tempo. Går det for langsomt, tørrer den ud, og bliver næsten umulig at arbejde med, og slutresultatet vil ikke være flot. Ønsker du at indfarve din fondant, så sørg for at gøre det i god tid, så farven når at sætte sig inden du begynder at arbejde med den. Du kan altid tilføje mere farve, indtil du har opnået den ønskede farve. God bagelyst!

Inspiration til brug af fondant

Så godt som alle kager kan pyntes med fondant. Selv cookies kan dækkes med et lag fondant for at skabe det ønskede udtryk. Fondant kan også bruges til at tilføje dekorative figurer til kager med frosting, såsom muffins. Du kan forme din fondant i hånden eller ved at bruge specielle fondantforme og udstikkere. Der er ingen grænser for hvilke former og farver du kan give din fondant, så uanset ønsket til fødselsdagskagen eller bryllupskagen, er alt muligt med fondant. Det kræver kun en lille smule øvelse og lidt fingersnilde, og du kan fremtrylle de mest fantastiske fondant-dekorationer til dine mesterværker. Bare prøv at google fondant og se alle de sjove, søde og finurlige figurer, du kan lade dig inspirere af. God fornøjelse!

Vores udvalg af fondant er stort og farvestrålende

Her på shoppen fører vi mange slags fondant, både en hvid og adskillige indfarvede. Vi har blandt andet fondant i blåt, rødt, orange, lille, gråt og lyserødt, for bare at nævne nogle få af de farver vi fører. Finder du ikke lige præcis den farve du har brug for, så kan du købe en hvid fondant og købe en pastafarve eller blande 2 for at opnå lige netop den farve du har brug for til dine fondant-figurer. Lad dig inspirere af vores store udvalg af fondant i alverdens farver. Vi fører også en fondant som allerede er rullet ud og klar til at lægge over din kage. Nemmere bliver det vist ikke. Du kan vælge at toppe din kage af ved at lave små figurer, som du placerer ovenpå den udrullede fondant - så får du en flot og personlig kage.

Hvad gør man hvis fondanten er blevet tør?

Når fondant er pakket ud af indpakningen, vil det begynde at udtørre. Derfor skal det bruges efter åbning, men kan dog sagtens holde sig, så længe du sørger for at pakke det ind i plastfolie og komme det i en helt lufttæt boks. Er din fondant blevet for tør til at forme, kan du dryppe den med et par dråber vand og ælte den. Det kan sagtens redde en fondant, som er blevet for tør. Ønsker du at dine figurer af fondant skal være hårde, skal du lave dem mindst 2 dage i forvejen og lade dem tørre ved stuetemperatur. Du kan sagtens lave dine fondantdekorationer i forvejen, faktisk helt op til 5 uger i forvejen. 

Fondant kan sætte prikken over i'et på enhver kage

Ønsker du at lave en kage, som vil udløse begejstring og beundring fra gæsterne uanset om den skal serveres for børn eller voksne, så er brugen af fondant en god ingrediens. Du kan skabe de flotteste, sejeste eller smukkeste figurer af fondant, som du kan pynte kagen af med. Fondant kan være med til at skabe lige præcis det udtryk du ønsker kagen skal have, og der er ingen grænser for, hvilke farver du kan indfarve din fondant i. Lav flotte blodrøde roser af fondant eller smukke lyserøde sløjfer. Skal kagen være sej, så indfarv din fondant med sort farve og lav et Batman-ansigt til drengefødselsdagen eller flagermus til Halloween-kagen.

Kagegrisen.dk
X