Jordbærtærte

Jordbærtærte

Den bedste jordbærtærte – Opskrift på jordbærte af vores Konditor Malene Harboe

Mange laver jordbærtærter om sommeren, her er mit bud på en fantastisk jordbærtærte lækker bund med chokolade og en dejlig hjemmelavet vaniljecreme toppet med dejlige friske jordbær. Det jeg synes der gør en jordbærtærte rigtig god er fordelingen mellem bund og creme – ikke for meget bund og ikke for lidt men det samme med creme så man skal lige finde balancen.

Ingredienser til hjemmelavet jordbærtærte:

Linsedej

  • 200 g Koldt smør
  • 300 g Hvedemel
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æg

Mazarinmasse

  • 125 g æg
  • 125 g smør
  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 40 g mel

Kogt vaniljecreme

  • 170 g sødmælk
  • 13 g majsstivelse
  • 22 g sukker
  • 20 g æggeblommer
  • 8 g vaniljesukker (vanillabazaar)
  • 17 g smør

Jordbær gele

  • 100 g jordbær saft
  • 1 bl. Husblas

Disse produkter kan du bruge til opskriften

-5%
(4) 18,95 kr.
-15%
(1) 169,00 kr.
-36%
(75) 9,50 kr.
(1) 22,95 kr.

Sådan laver du linsedej

200 g Koldt smør
300 g Hvedemel
100 g Flormelis
1 Æg

  1. Det hele køres sammen kun til det lige har samlet sig
  2. Sættes på køl 30 min
  3. Sættes i form
  4. Bages 200 grader varmluft 3 minutter
  5. Tag tærten ud
  6. Skru ovnen ned til 180 grader varmluft
  7. Sprøjt mazarinmasse i tærtebunden bages til den er let gylden (10-15 min) alt efter ovn
  8. Afkøles

Sådan laver du mazarinmasse

125 g æg
125 g smør
125 g marcipan
125 g sukker
40 g mel

  1. Sukker og marcipan køres godt sammen til det er helt fint uden klumper
  2. Smør kommes i lidt efter lidt til det ikke klumper
  3. Æggene hældes i lidt efter lidt
  4. Tilsæt til sidst hvedemel
  5. Er nu klar til at komme i tærteformen

Sådan laver du kogt vaniljecreme

170 g sødmælk
 13 g majsstivelse
 22 g sukker
20 g æggeblommer
8 g vaniljesukker (vanillabazaar)
17 g smør

  1. Bland vaniljesukker, majsstivelse og halvdelen af sukkeret
  2. Rør det nu klumpfrit med blommerne til en grød
  3. Rør lidt ca.17 g af mælken i grøden og lad det stå
  4. Kog resten af mælken og resten af sukkeret
  5. Hældes den varme mælk over i grøden og rør godt sammen
  6. Det hele hældes tilbage i gryden
  7. Koges tyk nogle minutter rør i dette hele tiden
  8. Kom smørret i og rør det ud
  9. Hæld cremen op i en skål og dæk cremen til med plastfilm
  10. Den kolde creme piskes kort
  11. Bland cremen med 200 g pisket fløde

Sådan laver du jordbær gele

100 g jordbær saft
1 bl. Husblas

  1. Husblas sættes i blød 10 min
  2. Jordbær saft varmes op
  3. Jordbær saft sigtes
  4. Husblas vrides fri for vand og tilsættes i jordbær saften
  5. Pensles på din jordbærtærte

Sammensætning af jordbærtærte

  1. Smelt mørk chokolade
  2. Den afkølede tærtebund med mazarinmasse pensles med den smeltede chokolade
  3. Vaniljecreme sprøjtes oven på når chokoladen har sat sig
  4. Jordbær lægges på
  5. Gele pensles på og den er klar til servering

Tip fra andre brugere

Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kagegrisen.dk
X