Den bedste jordbærtærte – Opskrift på jordbærte af vores Konditor Malene Harboe
Mange laver jordbærtærter om sommeren, her er mit bud på en fantastisk jordbærtærte lækker bund med chokolade og en dejlig hjemmelavet vaniljecreme toppet med dejlige friske jordbær. Det jeg synes der gør en jordbærtærte rigtig god er fordelingen mellem bund og creme – ikke for meget bund og ikke for lidt men det samme med creme så man skal lige finde balancen.
Tid:2 ½- 3 timer
Antal: 4-6 personer
Ingredienser til hjemmelavet jordbærtærte:
Linsedej
- 200 g Koldt smør
- 300 g Hvedemel
- 100 g Flormelis
- 1 Æg
Mazarinmasse
- 125 g æg
- 125 g smør
- 125 g marcipan
- 125 g sukker
- 40 g mel
Kogt vaniljecreme
- 170 g sødmælk
- 13 g majsstivelse
- 22 g sukker
- 20 g æggeblommer
- 8 g vaniljesukker (vanillabazaar)
- 17 g smør
Jordbær gele
- 100 g jordbær saft
- 1 bl. Husblas
Disse produkter kan du bruge til opskriften
Sådan laver du linsedej
200 g Koldt smør
300 g Hvedemel
100 g Flormelis
1 Æg
- Det hele køres sammen kun til det lige har samlet sig
- Sættes på køl 30 min
- Sættes i form
- Bages 200 grader varmluft 3 minutter
- Tag tærten ud
- Skru ovnen ned til 180 grader varmluft
- Sprøjt mazarinmasse i tærtebunden bages til den er let gylden (10-15 min) alt efter ovn
- Afkøles
Sådan laver du mazarinmasse
125 g æg
125 g smør
125 g marcipan
125 g sukker
40 g mel
- Sukker og marcipan køres godt sammen til det er helt fint uden klumper
- Smør kommes i lidt efter lidt til det ikke klumper
- Æggene hældes i lidt efter lidt
- Tilsæt til sidst hvedemel
- Er nu klar til at komme i tærteformen
Sådan laver du kogt vaniljecreme
170 g sødmælk
13 g majsstivelse
22 g sukker
20 g æggeblommer
8 g vaniljesukker (vanillabazaar)
17 g smør
- Bland vaniljesukker, majsstivelse og halvdelen af sukkeret
- Rør det nu klumpfrit med blommerne til en grød
- Rør lidt ca.17 g af mælken i grøden og lad det stå
- Kog resten af mælken og resten af sukkeret
- Hældes den varme mælk over i grøden og rør godt sammen
- Det hele hældes tilbage i gryden
- Koges tyk nogle minutter rør i dette hele tiden
- Kom smørret i og rør det ud
- Hæld cremen op i en skål og dæk cremen til med plastfilm
- Den kolde creme piskes kort
- Bland cremen med 200 g pisket fløde
Sådan laver du jordbær gele
100 g jordbær saft
1 bl. Husblas
- Husblas sættes i blød 10 min
- Jordbær saft varmes op
- Jordbær saft sigtes
- Husblas vrides fri for vand og tilsættes i jordbær saften
- Pensles på din jordbærtærte
Sammensætning af jordbærtærte
- Smelt mørk chokolade
- Den afkølede tærtebund med mazarinmasse pensles med den smeltede chokolade
- Vaniljecreme sprøjtes oven på når chokoladen har sat sig
- Jordbær lægges på
- Gele pensles på og den er klar til servering
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.