Hjemmelavet pizza – Opskrift på pizzadej
Her i familien ELSKER vi pizza… Og helst pizzaer der smager fra Italien 😊
Jeg har fundet en opskrift på hjemmelavet en pizzadej, der er super nem at lave, klar på 60 minutter – og smager som vi synes smager VIRKELIG godt herhjemme 😍
Den er desuden bagt på bagestål, som jeg også helt klart vil anbefale – hvis du virkelig vil lave en super sprød pizza. Et bagestål du enten kan putte i ovnen eller på grillen.
Men opskriften kan også bruges uden brug af bagestål.
Denne opskrift er til 2 pizzaer.
Pizzafyldet har vi typisk købt en færdiglavet pizzasauce fra et supermarked, og så købt frisk mozzarella (skåret dem i skiver og lagt på et viskestykke et kvarters tid for at få så meget vand fra som muligt) og så har vi købt en blandet pakke med forskellige slags salami / pepperoni / skinke.
Tid: 65 minutter
Antal: 2 pizzaer
Ingredienser til hjemmelavet pizzadej:
- 4 g tørgær
- 220 g lunken vand
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt (6 gram)
- 400g hvedemel (gerne Tipo-00 eller Blå Caputo )
- 8 gram pizza bageenzym
Disse produkter kan du bruge til opskriften
Sådan laver du hjemmelavet pizzadej
- Hæld den lunkne vandet op i en større skål
- Put tørgæren i vandet – og rør rundt indtil gæren er opløst i vandet
- Tilsæt alle ingredienserne
- Ælt dejen langsomt i 5 minutter og dernæst 5 minutter hurtigt.
- Del dejen i 2 klumper, som virkes op til 2 dejkugler
- Gnid dejkuglerne ind i olivenolie
- Hæld lidt olie ned i din skål, og gnid olien ud i skålen
- Put de 2 olierede dejkugler ned i skålen og put et stykke viskestykke over.
- Lag dejen hæve i 45 minutter.
- Når der er gået et kvarter tænder jeg for oven på fuld skrue varmluft og varmer mit bagestål (som er inde i ovnen) op – som så vil være klar til brug når dejen er hævet færdig.
- Når de 45 minutter er gået putter jeg en del durum mel ud på bordet, og former nu de 2 pizzaer.
- Jeg putter tomatsovs, ost og fyld på – tager min pizzaspade og sætter pizzaen ind i ovnen i ca. 5-6 minutter på mit opvarmet bagestål.
Du kan også koldhæve din pizzadej hele dagen (eller natten over) inden du tager den i brug. Men vi plejer blot at brug den efter den har hævet – vi kan ikke vente… hehe
Og så er der lækker pizza!
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.