Opskrift på gulerodsbrud
Bager Rikke har delt sin opskrift på lækker gulerodsbrud, som er virkelig “muffy” (svampede) – selv efter mange dage. De her virkelig bare MUMS.
Den opskrift får du lige med det samme her
Antal: Ca. 18 stk. (kommer an på hvor store du laver dem).
Ingredienser til hjemmelavet sandwichbrød:
- 8-900g hvedemel
- 8 – 18g optimax bageenzym (svarende til 1-2% af mængden af hvedemel der bruges til opskriften)
- 50g gær
- 6 dl lunkent vand
- 75g sukker
- 10g salt
- 75g blødt smør
- 2 æg
- 150g solsikkekerner
- 4 revne gulerødder
Disse produkter kan du bruge til opskriften
Sådan laver du hjemmelavede gulerodsbrud
-
Opløs gær i det lune vand
-
Tilsæt mel, bageenzym, salt og sukker og ælt dejen godt igennem til den er smidig – Ca 10 min.
-
Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid.
-
Hæld dejen ud på bordet og lav en fordybning, hvor æg, solsikkekerner og gulerødder hældes i.
-
Fold dejen ind over sig selv, og begynd at hakke dejen i småstykker med en dejskærer, og sørg for hele tiden at samle fyldet op og hakke ind i dejen. Dejen er meget ujævn.
-
Når dejen er hakket i småstykker, hakkes dejen ud i 18 lige store stykker og løft forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
-
Lad dem efterhæve i 1 time.
-
Bages i en forvarmet ovn på 220 grader i 10-15 min, midt i ovnen.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.