Opskrift på grove pølsehorn
Bager Rikke har hendes helt egen opskrift på grove pølsehorn, som er en sikker vinder i madpakken til både store og små.
Den opskrift får du lige med det samme her
Ingredienser til hjemmelavet grove pølsehorn:
- 1 dl solsikkekerner
- 1 vand så det dækker
- 75 g havregryn
- 2 dl cremefraiche
- 2 spsk vand
Solsikkekerner sættes i blød i vand.
Havregryn blandes med vand og cremefraiche til en Lind grød.
Lad begge dele stå ca. en time
DEJEN
- 3 dl cremefraiche
- 50 g gær
- Solsikkekernerne fra før
- Havregryn/cremefraiche blandingen fra før
- 1 1/2 tsk groft salt
- 1 spsk sukker
- 1 æg, str. S/M
- 200 g fuldkornshvedemel
- 60 g blødt smør
- 600 g hvedemel med højt proteinindhold, fx. Manitoba
- 8-16 g optimax bageenzym
- 32 halve partypølser eller de pølser du foretrækker.
- 1 æg til pensling
Disse produkter kan du bruge til opskriften
(69)
89,00 kr.
(4)
14,95 kr.
(11)
24,95 kr.
Sådan laver du hjemmelavede grove pølsehorn
- Smuldr gæren ud i cremefraichen, og rør, til den er oplø
- Tilsæt de udblødte solsikkekerner og havregryn, salt, sukker, æg og fuldkornshvedemel. Ælt, til at alt er blandet godt.
- Tilsæt det bløde smør og rør, indtil det er rørt ind i dejen. Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen.
- Ælt dejen først ved lav hastighed, indtil alt melet er optaget i dejen og derefter ved medium hastighed i 8-10 minutter, indtil dejen slipper skålens sider.
- Dejen vil stadig føles blød og lidt klistret. Det er Ok. For fuldkornsmel suger væske under hævning.
- Dæk skålen til med film og lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time, til den når dobbelt stø
- Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store stykker og tril dem til store boller. Lad dem hvile et par minutter på bordet , mens du klargør pølserne.
- Læg pølserne i en skål og overhæld dem med vand der har været kogt og er kølet lidt ned. Lad det trække et par minutter, så pølserne er lune, når de skal rulles ind i dejen. Det fremmer dejens hæ
- Udrul hver dejkugle til 3-4 mm’s tykkelse på et let meldrysset bord. Skær hver cirkel ud i 8 trekanter med en pizzaskærer eller lignende.
- Rul hver pølse ind i en dejtrekant og sæt dine pølsehorn på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg.
- Dæk pølsehornene til og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
- Tænd for ovnen på 210 grader alm. ovn.
- Bag pølsehornene en plade ad gangen i samme rækkefølge, som du rullede dem. Sæt pladen i 2. Nederste rille af ovnen og bag dem i ca. 15 minutter
- Når pølsehornene kommer ud af ovnen, lægges de til afkøling på en rist med et fugtigt viskestykke over. Så bevares dampen inde i brødet, så det holder sig friskt længere.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.