Bager Rikke har lavet en opskrift på den klassiske julesmåkage, brunkagen, som både er nemme at lave og smager lækkert.
Arbejdstid: 30 minutter
Samlet ca. 5 timer
Antal: Ca. 75 stk.
Ingredienser til Brunkage opskriften:
-
125 g smør
-
75g mørk sirup
-
125 g brun farin
-
250 g hvedemel
-
75 g mandler, grofthakkede
-
2,5 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
- 0, 5 tsk stødt allehånde
- Skallen fra ½ appelsin, og 1 spsk saft
- 1 tsk potaske
DISSE PRODUKTER KAN DU BRUGE TIL OPSKRIFTEN
Sådan laver du hjemmelavede brunkager
-
Smelt smør, sirup og farin ved middel varme, tag gryden af blusset, og lad det køle ned til stuetemperatur.
-
Bland krydderier, appelsinskal, mandler og mel i en anden skål.
-
Opløs potasken i 1 spsk. appelsinsaft og rør det i smørblandingen, og hæl mel-blandingen over i smør massen.
-
Ælt det godt sammen.
-
Form dejen i en pølse, i den tykkelse, som dine småkager skal være.
-
Rul dejen i et stykke bagepapir.
-
Sæt dejen i køleskabet i4 timer, inden småkagerne skæres ud.
-
Skær tynde skiver brunkager, med en meget skarp kniv og læg dem på en bageplade med bagepapir.
-
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter.
-
De må ikke blive mørke og de bliver ikke sprøde, før de er kølet helt ned, på en bagerist.
Tip fra andre brugere
Har du andre tips? Så skriv gerne en kommentar.